ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θάνος Μιχαηλίδης: Στόχος η αναβάθμιση της ποιότητας του προορισμού

Για εμπέδωση της αειφορίας και περιβαλλοντικά υπεύθυνη διαχείριση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, αναφέρεται σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

"Η συνεχής συντήρηση και αναβάθμιση των τουριστικών μονάδων, η βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών του τουριστικού μας προϊόντος και των περιβαλλοντικών μας επιδόσεων, αποτελούν πρωταρχικό μέλημα των επιχειρηματιών στον τομέα της φιλοξενίας, ταυτόχρονα όμως χρειάζεται και επέκταση των μεγάλων επενδύσεων και της πράσινης ανάπτυξης" αναφέρει σε γραπτή του δήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Θάνος Μιχαηλίδης. Ανέφερε ότι, για μία ακόμη χρονιά, οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η οποία έχει ως γνωστόν καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιούνται σε συνθήκες πολλαπλών προκλήσεων. Ενάντια στις αντιξοότητες, οι εκδηλώσεις που προωθεί φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO), θα αναπτυχθούν με το σύνθημα "Τουρισμός και Πράσινες Επενδύσεις" και με στόχο να ενδυναμώσει τις στρατηγικές προτεραιότητες του UNWTO: την επένδυση στην καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Επίκεντρο των φετινών εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Σημείωσε ότι, η συνολική αναταραχή στον τουριστικό τομέα που προκλήθηκε από τον COVID-19, παρέχει μια ευκαιρία επαναπροσδιορισμού της κατεύθυνσης των τουριστικών επενδύσεων που αποτελούν μία από τις βασικές προτεραιότητές του UNWTO για την ανάκαμψη του τουρισμού και τη μελλοντική ανάπτυξη.

Ως εκ τούτου, ανέφερε, ο Οργανισμός έχει προσδιορίσει τις επενδύσεις ως μία από τις βασικές προτεραιότητες για την ανάκαμψη του τουρισμού και τη μελλοντική ανάπτυξη, χρησιμεύοντας ως γέφυρα μεταξύ των κρατών μελών, των προορισμών, των επιχειρήσεων και των επενδυτών, με αποκορύφωμα την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού το 2023, η οποία θα αποτελέσει έκκληση για δράση προς τη διεθνή κοινότητα, τις κυβερνήσεις, τους αναπτυξιακούς εταίρους και επενδυτές του ιδιωτικού τομέα, να ενωθούν γύρω από μια νέα επενδυτική στρατηγική στον τουρισμό.

Υπογράμμισε ότι η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023 θα υπογραμμίσει τη ζωτική ανάγκη να πραγματοποιηθούν επενδύσεις σε έργα που λειτουργούν για τους ανθρώπους (επενδύοντας στην εκπαίδευση και τις δεξιότητες), τον πλανήτη (επενδύοντας σε βιώσιμες υποδομές και επιταχύνοντας τον πράσινο μετασχηματισμό) και την ευημερία (επενδύοντας στην καινοτομία, την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα).

Επισήμανε ότι για τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων αποτελεί στόχος η εμπέδωση της αειφορίας και η περιβαλλοντικά υπεύθυνη διαχείριση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, επενδύοντας στην πράσινη ανάπτυξη. Ερχόμαστε πάντοτε αρωγοί στις εκάστοτε προσπάθειες για καλλιέργεια της επιθυμητής συνείδησης και κουλτούρας για συνεχή ποιοτική αναβάθμιση τόσο στο επίπεδο της ξενοδοχειακής μονάδας, όσο και γενικότερα, στην αειφορία του τουριστικού μας προϊόντος και της φιλοξενίας, ως προορισμός.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού γιορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου κάθε έτους από το 1980. Κύριος στόχος της Ημέρας είναι η ανάδειξη της κοινωνικής, πολιτιστικής, πολιτικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής συμβολής του τουρισμού διεθνώς.Τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού θα φιλοξενήσει το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση