ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θέσεις για Μεταπτυχιακά Προγράμματα της Σχολής Τεχνών, Επικοινωνίας και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Frederick

Για το Ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

Δελτίο Τύπου

Η Σχολή Τεχνών, Επικοινωνίας και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Frederick ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις από υποψήφιους για το Ακαδημαϊκό Έτος 2021-2022 για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών που προσφέρει. Πιο συγκεκριμένα, γίνονται δεκτές αιτήσεις για τα ακόλουθα προγράμματα:

- Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις Εφαρμοσμένες Τέχνες (MA in Interdisciplinary Design), ένα πρόγραμμα που επικεντρώνεται στον τομέα του Σχεδιασμού, επιτρέποντας στον κάθε φοιτητή να ακολουθήσει τις εξειδικευμένες κατευθύνσεις που παρέχονται από πολλαπλούς κλάδους και που αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες ανερχόμενων βιομηχανιών όπως η Δημιουργική Πρακτική για Εφαρμοσμένο Σχεδιασμό και η Δημιουργική Πρακτική για τον Σχεδιασμό Επικοινωνίας.

- Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις Επιστήμες της Επικοινωνίας: Μέσα Επικοινωνίας και Δημοσιογραφία στην Κοινωνία της Πληροφορίας (MA in Communication Studies: Media & Journalism in the Information Society), ένα πρόγραμμα που εστιάζει από τη μια στην αλληλεπίδραση μεταξύ των μέσων ενημέρωσης και των σχολικών συστημάτων και διαδικασιών και από την άλλη στις σχέσεις μεταξύ των μέσων ενημέρωσης και των φαινομένων κρίσης που εμφανίζονται σε μια κοινωνία. Προσφέρει δύο κατευθύνσεις: (α) Δημοσιογραφία και ΜΜΕ σε περίοδο Κρίσεων, και (β) ΜΜΕ, Δημοσιογραφία και Εκπαίδευση.

Η Σχολή Τεχνών, Επικοινωνίας και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Frederick, έχει τη μεγαλύτερη ιστορία στον χώρο των τεχνών και επικοινωνίας στην Κύπρο και έχει καθιερωθεί ως κέντρο αριστείας στους συγκεκριμένους τομείς. Φοιτητές και απόφοιτοι της Σχολής πρωτοπορούν, κατέχοντας μεγάλο εύρος διακρίσεων και βραβείων στον χώρο, αλλά και κυρίαρχη θέση στην αγορά εργασίας.

Το Πανεπιστήμιο έχει στο ενεργητικό του σημαντικές τοπικές και διεθνείς διακρίσεις. Οι πιο πρόσφατες: Στα Times Higher Education University Impact Rankings 2021 κατατάχθηκε στα καλύτερα 401-600 πανεπιστήμια παγκοσμίως στη γενική κατάταξη, στα καλύτερα 10% των πανεπιστημίων στην κατηγορία Ποιοτική Εκπαίδευση, και στα καλύτερα 25% των πανεπιστημίων στην κατηγορία Συνεργασία για τους Στόχους. Στο παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία Α (την ψηλότερη βαθμολογία) σε 9 κατηγορίες, ενώ κατατάχθηκε Νο 201 ανάμεσα σε 1070 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στη γενική κατάταξη στην οποία τα πανεπιστήμια αξιολογούνται με βάση όλα τα κριτήρια. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο συμμετέχει στο ευρωπαϊκό δίκτυο Πανεπιστημίων EU-CONEXUS, ένα από τα έργα της πρωτοβουλίας «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στόχο έχει τη δημιουργία -έως το 2024- περίπου είκοσι δικτύων πανεπιστημίων που θα επιτρέπουν στους φοιτητές να αποκτούν πτυχίο συνδυάζοντας σπουδές σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Εισδοχής του Πανεπιστημίου Frederick στη Λευκωσία τηλ. +357 22394394 ή στη Λεμεσό τηλ. +357 25730975, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@frederick.ac.cy 

Για αιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες για το κάθε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών και τα κριτήρια εισδοχής του, επισκεφθείτε τη σελίδα: https://bit.ly/3fEVSni 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση