ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με ποιο τρόπο και ποιες επιχειρήσεις ανοίγουν

Υποχρεωτικό rapid test για το 20% των εργαζομένων

Newsroom K

Την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων και την επαναλειτουργία μερικών επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου κατά την διάρκεια της διάσκεψης Τύπου την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου «η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας μάς επιτρέπει να αρχίσουμε τη σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων».

Αναλυτικά από την Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου επαναλειτουργούν τα κουρεία, κομμωτήρια και τα ινστιτούτα αισθητικής. Ταυτόχρονα αυξάνεται το όριο φυσικής παρουσίας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις υπηρεσιών, από το 25% στο 50%, χωρίς ελάχιστο και μέγιστο αριθμό ατόμων.

Αν τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέψουν, από την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου θα επαναλειτουργήσουν κανονικά οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων (mall). Αναμένεται επίσης και η επαναλειτουργία πρακτορείων τυχερών παιγνίων, μόνο για σκοπούς συμπλήρωσης του δελτίου, χωρίς τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων.

Υποχρεωτικό rapid test για το 20% των εργαζομένων

Σύμφωνα με τον υπουργό, «έχει καταρτίσει πλάνο στοχευμένου ελέγχου με rapid test στους χώρους εργασίας για όλες τις ομάδες εργαζομένων που θα επαναδραστηριοποιούνται».

Συγκεκριμένα, «οι εργαζόμενοι που θα επιστρέφουν στον εργασιακό τους χώρο, στη βάση της στρατηγικής, θα υποβάλλονται σε έλεγχο με rapid test το οποίο θα παραχωρείται δωρεάν από το Υπουργείο Υγείας μέσω των μονάδων δειγματοληψίας».

Υπογραμμίζεται ότι από την 1η Φεβρουαρίου τίθεται σε εφαρμογή ο υποχρεωτικός εβδομαδιαίος έλεγχος με rapid test του 20% του προσωπικού που εργάζεται σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε λειτουργία. Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ανά πάσα στιγμή και σε εβδομαδιαία ισχύ rapid test το 20% των εργαζομένων τους.

Για υλοποίηση του στόχου του Υπουργείου Υγείας, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να μεταβαίνουν στα σημεία δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας από αύριο Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:06

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:05

#PoliticsBlog Το νέο εύρημα του Οδυσσέα και οι σαμπάνιες του Νικόλα

«Αυτά συμβαίνουν στον πολιτικό μικρόκοσμο της ημικατεχόμενης Κύπρου εν έτει 2021.»
Leon  |  13:09

Τέσσερις νεαροί προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στον Αγρό

«Αντί οι κυπραίοι να εκτιμούν τον τόπο τους τον εκτιμούν οι ξένοι»
Leon  |  12:57

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση