ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:53
 

Τι σημαίνει για την Κύπρο η διάσωση της Condor

Η εταιρεία μελετούσε το ενδεχόμενο αύξησης των δρομολογίων της στην Κύπρο

Της Μαρίας Ηρακλέους

Μετά το σοκ του λουκέτου της Thomas Cook, η πιθανότητα να διατηρηθεί η Condor και η Thomas Cook Σκανδιναβίας και το γεγονός ότι συνεχίζουν τα δρομολόγια τους, έδωσε μεγάλη ανάσα στους τουριστικούς φορείς και ελπίδα ότι δεν θα χαθεί η γερμανική και η σκανδιναβική αγορά με την οποία μας συνέδεαν οι αερογραμμές. Φυσικά το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μετά την απάντηση της Κομισιόν, και κατά πόσο θα εγκρίνει το εξάμηνο δάνειο ύψους 380 εκατομμυρίων ευρώ με το οποίο είναι διατεθειμένη να στηρίξει η γερμανική κυβέρνηση την αεροπορική εταιρεία.

Η Condor σε αριθμούς

Η Condor σήμερα εκτελεί το δρομολόγιο Λάρνακα – Φρανκφούρτη δύο φορές την εβδομάδα. Υπολογίζεται ότι μέχρι τέλος του 2019 θα έχει μεταφέρει στην Κύπρο γύρω στους 23.000 επιβάτες αριθμός που αντιστοιχεί στο 0,2% της συνολικής επιβατικής κίνησης. Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία ο συνολικός αριθμός των Γερμανών τουριστών από την αρχή του 2019 μέχρι τέλος Αυγούστου ανήλθε στις 98,574.

Σχεδόν 100 χιλιάδες Γερμανοί τουρίστες έφτασαν στην Κύπρο μέχρι τον Αύγουστο του 2019

Αύξηση δρομολογίων

Οι εξελίξεις με την αεροπορική εταιρεία Condor ίσως να ενδιαφέρουν περισσότερο τους τουριστικούς φορείς της Πάφου, οι οποίοι έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα σε σχέση με τις υπόλοιπες επαρχίες μετά το κλείσιμο της Germania. Πηγές από τουριστικούς φορείς της επαρχίας αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν σε προχωρημένες συζητήσεις για την επέκταση του πτητικού της προγράμματος και στην Πάφο από/προς άλλα γερμανικά αεροδρόμια, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί το κενό που άφησε το κλείσιμο της Germania τον περασμένο Φεβρουάριο η οποία εκτελούσε πτήσεις από το αεροδρόμιο της Πάφου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» στις σκέψεις της εταιρείας ήταν και η δραστηριοποίηση της από το αεροδρόμιο της Πάφου αλλά και η αύξηση των δρομολογίων από την Κύπρο σε περισσότερα γερμανικά αεροδρόμια. Σκέψεις που ωστόσο μένουν προσωρινά στον πάγο μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το μέλλον της εταιρείας. Από την πλευρά του το Υφυπουργείο Τουρισμού δεν είναι σε θέση επί του παρόντος να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για την αύξηση των δρομολογίων από και προς την Γερμανία, ενώ επιφυλάχθηκε να δώσει στοιχεία τον επόμενο μήνα.

Thomas Cook Σκανδιναβίας

Ιδιαίτερα θετικό είναι ότι η Thomas Cook Scandinavia φαίνεται να συνεχίσει το πτητικό της πρόγραμμα, καθώς τουριστικοί φορείς εκτιμούν ότι θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να καλυφθεί το συγκεκριμένο αεροπορικό κενό. Συνολικά από την αρχή του έτους μέχρι τέλος Αυγούστου, ο συνολικός αριθμός αφίξεων από την Σκανδιναβική αγορά ανήλθε στις 195 χιλιάδες. Οι περισσότεροι από την Σουηδία από την οποία ήρθαν 104,181 τουρίστες και ακολουθεί η Νορβηγία με 45,009, η Δανία με 27,820 και η Φινλανδία με 17,049.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Κίνα παραμένει στην κορυφή του πιο πρόσφατου Δείκτη, κυρίως λόγω του μεγέθους των επενδύσεων που γίνονται στην περιοχή.

EY: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μόνο μέρος της λύσης για την επίτευξη των στόχων για μηδενικές εκπομπές αερίων

Για να υλοποιηθεί το σενάριο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει να ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X