ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το απόγευμα η κορύφωσή του Black Friday - Πόσες καταγγελίες έγιναν (ηχητικό)

Τι δήλωσε στην εκπομπή «Διασπορά Ειδήσεων» ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καταναλωτών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για την κίνηση της αγοράς, τις καταγγελίες που έγιναν και τις ανεπιθύμητες πρακτικές μίλησε στην εκπομπή «Διασπορά Ειδήσεων» του «ΣΠΟΡ FM 95.0» η Βιργινία Χρίστου από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καταναλωτών.

Σύμφωνα με την κ. Χρίστου το πρωί δεν υπήρχε η αναμενόμενη παρουσία του κόσμου στις επιχειρήσεις, ωστόσο εκτίμησε ότι το Black Friday θα κορυφωθεί το απόγευμα και κάλεσε τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις αγορές τους ώστε να μην βρεθούν απέναντι από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Ερωτηθείσα εάν το Black Friday είναι ένα ουσιαστικό καταναλωτικό συμβάν στην Κύπρο, η κ. Χρίστου είπε ότι οι εκπτώσεις οι οποίες υπάρχουν επί του Black Friday δεν διαφέρουν από τις καθιερωμένες εκπτώσεις των Χριστουγέννων και του καλοκαιριού.

Αναφορικά με τα φαινόμενα εξαπάτησης των καταναλωτών, είπε ότι πρόπερυσι είχαν σταλεί καταγγελίες στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή και είχαν επιβληθεί υψηλά πρόστιμα σε επιχειρήσεις.

Φέτος, σύμφωνα με όσα ανέφερε, έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 20 καταγγελίες χωρίς να σημαίνει πως πρόκειται για καταγγελίες για τις οποίες θα επιβληθεί εν τέλη διοικητικό πρόστιμο. «Θα πρέπει να αξιολογηθούν και στη συνέχεια θα ληφθεί σχετική απόφαση», πρόσθεσε.

Σημείωσε παράλληλα ότι έχουν περιπέσει στην αντίληψη του Συνδέσμου περιπτώσεις όπου επιχειρήσεις αυξάνουν τις τιμές τους πέραν του κανονικού λίγο πριν ξεκινήσει το Black Friday προκειμένου να παρουσιάσουν ότι κάνουν μια ικανοποιητική έκπτωση.

«Έχουμε κάποιες καταγγελίες επί του θέματος. Πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούσαν την εν λόγω πρακτική εις βάρος των καταναλωτών μέχρι και τον Οκτώβρη του 2022 διότι δεν υπήρχε σχετική νομοθεσία που ρύθμιζε το θέμα αυτό. Ωστόσο από τα μέσα του Νοέμβρη τέθηκε σε ισχύ η νέα νομοθεσία και πλέον θα γίνεται έλεγχος στις τιμές των προϊόντων τα οποία προωθούνται επί περιόδου εκπτώσεων», διευκρίνισε. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση