ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:07
 

Το CIIM κερδίζει για τρίτη συνεχή χρονιά τον Ερευνητικό Διαγωνισμό του CFA

Η νικήτρια ομάδα του CIIM θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στα EMEA

Δελτίο Τύπου

Η ομάδα φοιτητών του CIIM-Cyprus International Institute of Management κέρδισε για τρίτη συνεχή χρονιά τον ερευνητικό διαγωνισμό-πρόκληση του CFA Institute που διοργανώθηκε από την CFA Society of Cyprus. Ο διαγωνισμός αυτός, βασισμένος στον παγκόσμιο διαγωνισμό του CFA Institute Research Challenge, παρέχει στους πανεπιστημιακούς φοιτητές μια πρακτική καθοδήγηση και μια εντατική εκπαίδευση στην οικονομική ανάλυση.

Οι φοιτητές δουλεύουν σε ομάδες για να ερευνήσουν και να αναλύσουν μια δημόσια εμπορική επιχείρηση. Η συνεργαζόμενη εταιρεία για το Research Challenge αυτής της χρονιάς ήταν η iSignthis, εταιρεία εισηγμένη στο Αυστραλιανό Χρηματιστήριο. Στην κάθε διαγωνιζόμενη ομάδα έχει ανατεθεί ένας σύμβουλος από το πανεπιστήμιο και ένας βιομηχανικός μέντορας από την CFA Society of Cyprus.

Ο σύμβουλος από την ομάδα του CIIM ήταν ο Δρ. Γεώργιος Θεοχαρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών και Διευθυντής του MSc in Financial Services του CIIM. Κάθε ομάδα γράφει μια έκθεση έρευνας για την εταιρεία που της έχει ανατεθεί, με μια σύσταση αγοράς, πώλησης ή διακράτησης και της ζητείται να παρουσιάσει και να υπερασπιστεί την ανάλυσή της μπροστά σε μια ομάδα από επαγγελματίες της βιομηχανίας και το κοινό.

Αυτή είναι η τρίτη χρονιά που πραγματοποιείται ο διαγωνισμός και οι ομάδες του CIIM ανακηρύχθηκαν νικητές για τρίτη συνεχή χρονιά! Επιπρόσθετα στην πολύτιμη αυτή εμπειρία, η νικήτρια ομάδα κέρδισε χρηματικό έπαθλο αξίας 1500 ευρώ. Η ομάδα του CIIM αποτελείτο από πέντε φοιτητές που σπουδάζουν στο πρόγραμμα του CIIM MSc in Financial Services: τον Κυριάκο Χριστοδούλου, την Ιφιγένεια Μαυρομμάτη, τον Ηρακλή Γιαννακό, την Έλενα Σολωμού, και τον Χαράλαμπο Χρίστου.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος ομάδες από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο , το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το UCLan Cyprus. Ο δεύτερος νικητής αυτής της χρονιάς ήταν η ομάδα του Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η νικήτρια ομάδα του CIIM θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στα EMEA/Παγκόσμιο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στην Πράγα της Τσεχίας τον Απρίλιο του 2017. Την περσινή χρονιά η νικήτρια ομάδα του CIIM εκπροσώπησε την Κύπρο στον ΕΜΕΑ/Παγκόσμιο Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο. Ο νικητής του κάθε Περιφερειακού Τελικού προκρίνεται στον Παγκόσμιο Τελικό, όπου μία μόνο ομάδα αναδεικνύεται παγκόσμια πρωταθλήτρια της Ερευνητικής Πρόκλησης του CFA Institute.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Αυτοί οι δρόμοι κλείνουν σήμερα στη Λευκωσία

«Ποια η σκοπιμότητα ; Στην ανάρτηση της ‘Καθημερινής’ στο διαδίκτυο, σήμερα, Δευτέρα 17 /2 / 2020, ...»
YIANNOULIS  |  10:21

Ν. Νουρής: Στοπ σε εικονικούς φοιτητές και γάμους για άσυλο

«Κύριε Υπουργέ, θα σου βγάλω το καπέλο αν καταφέρεις αυτό που οι προηγούμενοι υπουργοί δεν κατόρθωσαν ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Πρώην και νυν ΥΠΟΙΚ αντιδρούν κατά Άντρου

«ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ… Οπωσδήποτε, με τις εμπειρίες, που ελπίζω να αποκτήσατε, στη διαχείριση των οικονομικών ...»
YIANNOULIS  |  13:22

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Συνεχίζονται οι εργασίες στους υπόγειους χώρους στάθμευσης, η διαδικασία υγρομόνωσης και η πασσάλωση του Private Oasis.

Το Trilogy Limassol Seafront ξεπερνά την επιφάνεια του εδάφους, με τις κατασκευαστικές εργασίες και των τριών πύργων να προχωρούν βάσει χρονοδιαγράμματος

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα, αλλά και με το επίπεδο επαγγελματισμού και ασφάλειας ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X