ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:09
 

Το ΙΠΕ παρουσιάζει τις νέες προσκλήσεις για προτάσεις ύψους €22,4 εκατ.

Θα παρουσιαστούν οι βασικές πτυχές των επτά προσκλήσεων υποβολής προτάσεων που είναι διαθέσιμες αυτή την περίοδο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τις νέες προσκλήσεις για υποβολή ερευνητικών προτάσεων στο πλαίσιο των προγραμμάτων RESTART 2016 - 2020, συνολικού ύψους €22,4 εκατ. παρουσιάζει σε ημερίδα την Πέμπτη το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ). 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΠΕ, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 - 13:00 θα παρουσιαστούν οι βασικές πτυχές των επτά προσκλήσεων υποβολής προτάσεων που είναι διαθέσιμες αυτή την περίοδο ή αναμένεται να προκηρυχθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και θα αναλυθούν τα συμπεράσματα από τις πρώτες προσκλήσεις των ίδιων προγραμμάτων που έχουν ολοκληρωθεί.

Προστίθεται ότι θα παρουσιαστεί επίσης η σημασία και οι μορφές εμπορικής εκμετάλλευσης ερευνητικών αποτελεσμάτων καθώς και οι νέες σχετικές προσκλήσεις του ΙΠΕ.

«Στο πλαίσιο της Ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν χρήσιμες συμβουλές για την υποβολή επιτυχημένων προτάσεων ενώ θα ενημερωθούν για τους γενικούς κανονισμούς και τις διαδικασίες συμμετοχής στα εν λόγω προγράμματα», αναφέρεται.
 
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν ενώ όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να εγγραφούν ηλεκτρονικά το αργότερο μέχρι αύριο Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για να δηλώσουν συμμετοχή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΙΠΕ http://www.research.org.cy
 
Τα προγράμματα αναλυτικά:
 
«Ολοκληρωμένα Έργα»: Αφορά τη χρηματοδότηση διεπιστημονικών έργων συνεργασίας μεγάλου βεληνεκούς στους τομείς: «Ενέργεια», «Τουρισμός», «Γεωργία-Τρόφιμα», «Δομημένο Περιβάλλον και Κατασκευές», «Μεταφορές-Ναυτιλία» και «Υγεία». Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα €9 εκατ. ευρώ ενώ η μέγιστη χρηματοδότηση ανέρχεται στο €1 εκατ., ανά έργο. Η καταληκτική ημερομηνία για υποβολή προτάσεων είναι η 11η Ιανουαρίου 2019. 
 
«Νησίδες Αριστείας»: Μέσω του προγράμματος αυτού θα δοθεί χρηματοδότηση συνολικού ύψους €7,5 εκατ. για πρωτοποριακά ερευνητικά έργα σε τομείς αιχμής με στόχο την προώθηση της επιστημονικής αριστείας. Τα έργα θα πρέπει να εντάσσονται σε μία από τις ακόλουθες Επιστημονικές Περιοχές: «Επιστήμες Ζωής» (μέχρι €250.000 ανά έργο), «Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική» (μέχρι €250.000 ανά έργο) και «Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες» (μέχρι €150.000 ανά έργο). Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 25η Ιανουαρίου 2019.
 
«ΔΙΔΑΚΤΩΡ»: Με προϋπολογισμό €4.76 εκατ. το πρόγραμμα αφορά στη χρηματοδότηση νέων επιστημόνων μεταδιδακτορικού επιπέδου για εκπόνηση υψηλού επιπέδου ερευνητικών έργων και στην εμπλοκή τους στην ανάπτυξη νέων ερευνητικών δραστηριοτήτων, όπως επίσης και στη δημιουργία κρίσιμης μάζας ερευνητών σε τομείς επιστημονικής αιχμής και βιώσιμων θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης. Καταληκτική Ημερομηνία είναι η 9η Νοεμβρίου 2018.

«Εμπορική Αξιοποίηση Αποτελεσμάτων Έρευνας»: Για την υλοποίηση δράσεων αξιοποίησης αποτελεσμάτων έρευνας διατίθεται χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού €540 χιλιάδων στο πλαίσιο δύο προγραμμάτων που ανακοινώνονται για πρώτη φορά. Το πρόγραμμα «Εμπορική Αξιοποίηση Αποτελεσμάτων Έρευνας» υποστηρίζει την εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου για την εμπορική αξιοποίηση αποτελεσμάτων από  οργανισμούς έρευνας ή άλλους φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Αντίστοιχα, το πρόγραμμα «Εμπορική Αξιοποίηση Αποτελεσμάτων Έρευνας από Επιχειρήσεις» προβλέπει την υποστήριξη δραστηριοτήτων για την εμπορική αξιοποίηση αποτελεσμάτων που έχουν προκύψει μέσα από την υλοποίηση ερευνητικού έργου συγχρηματοδοτούμενου από το ΙΠΕ και στο οποίο συμμετείχε η επιχείρηση που υποβάλλει την πρόταση.
 
«Διακρατική Συνεργασία»: Αφορά στην ανάπτυξη συνεργασίας και τη δικτύωση φορέων της Κύπρου με φορείς από τη Ρωσική Ομοσπονδία μέσω της υλοποίησης κοινών ερευνητικών έργων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο προσκλήσεις υποβολής προτάσεων, με προϋπολογισμό €600.000, που καλύπτουν, η πρώτη τη συνεργασία μεταξύ ρωσικών και κυπριακών ερευνητικών και άλλων φορέων και η δεύτερη τη συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων των δύο χωρών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Χάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών Ερντογάν

«Στην αρχή είμαστε σουλτάνετ μου....»
ΑΚΑ  |  10:47

Ο Ερντογάν προτείνει διαπραγμάτευση για την ΑΟΖ

«Aφού θέλει να διαπραγματευτεί, ας το διευθετήσουμε. Είναι εύκολος ο σουλτάνος ειδικά όταν απέναντι ...»
ΑΚΑ  |  10:45

Αναστασιάδης: Ατυχής η τροπολογία στο νομοσχέδιο Μενέντεζ-Ρούμπιο

«ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ.!!!!!! »
CGA  |  07:50

24ωρη απεργία στις 9 Ιουλίου στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών στα νοσοκομεία

«Είστε απαράδεκτοι: Χρησιμοποιείτε ως όμηρους τους ασθενείς επειγόντων περιστατικών και τα θύματα ατυχημάτων. ...»
Έλενα Νεοκλέους  |  22:09

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X