ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Tο κυπριακό Fund «ECM Partners» εξαγοράζει τα Starbucks Κύπρου και Ελλάδας

Τελευταίες πινελιές για τη συμφωνία πώλησης της εταιρείας που έχει ο όμιλος Μαρινόπουλος, της MarinopoulosCoffeeCompany

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Το επενδυτικό ταμείο κυπριακών συμφερόντων ECM Partners έβαλε τις τελευταίες πινελιές για εξαγορά της εταιρείας καφεστιατορίων, Starbucks σε Ελλάδα και Κύπρο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», το κυπριακό fund βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς των εργασιών της αλυσίδας με καταγωγή από την Αμερική σε Ελλάδα και Κύπρο από τον όμιλο Μαρινόπουλο. Tον έλεγχο του δικτύου σε Eλλάδα και Kύπρο τον έχει η MarinopoulosCoffeeCompany.

Η «Σκλαβενίτης» είχε αποκτήσει τις υπεραγορές του «Μαρινόπουλου» και Carrefour το 2017. Από τη μεταβίβαση του ενεργητικού της εταιρείας στον «Σκλαβενίτη» που διαχειριζόταν τα σουπερμάρκετ , είχε εξαιρεθεί η «MarinopoulosCoffeeCompany» που διαχειριζόταν τα Starbucks σε Ελλάδα και Κύπρο. Υπενθυμίζεται πως, ο Όμιλος Μαρινόπουλος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα την τελευταία 5ετία - 10ετία.

Η ECM Partners προ ολίγων ημερών εξαγόρασε και την μεγαλύτερη εταιρεία μαρμάρων στην Ελλάδα, την ΠΑΥΛΙΔΗΣ Μάρμαρα, Γρανίτες που ιδρύθηκε το 1980 στην Δράμα.

Η ECM Partners είναι ο μεγαλομέτοχος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας FAMAR από το 2020. Συγχρόνως, δραστηριοποιείται και στον ξενοδοχειακό τομέα στην Κύπρο, έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της, το Londa Residences με πολυτελείς κατοικίες στη Λεμεσό.

Καταστήματα στην Κύπρο

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, η Starbucks έχει περισσότερα από 32.000 καταστήματα σε 80 χώρες. Από τον ιστότοπο της εταιρείας επίσης φαίνεται να υπάρχουν 15 καταστήματα σε παγκύπρια βάση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση