ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το ορόσημο για την επίλυση του προβλήματος στα αεροδρόμια

Συνολικά 21 πτήσεις επηρεάστηκαν από τις στάσεις εργασίας των εργαζομένων εταιρειών επίγειας εξυπηρέτησης

Μέχρι την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου αναμένεται να διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις σε σχέση με το πλεονάζον προσωπικό στο αεροδρόμιο Λάρνακας, στις οποίες συμμετέχει το Υπουργείο Μεταφορών, οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης και η διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων.

Μιλώντας στην «Κ» ο Ελισσαίος Μιχαήλ της ΣΕΚ, ανέφερε ότι, στόχος είναι να βρεθεί μια μόνιμη λύση, ούτως ώστε να μην προκύψουν ξανά προβλήματα παρόμοιας φύσης. Σε αυτό το πλαίσιο θα τεθούν εισηγήσεις για δημιουργία συγκεκριμένων κανονισμών οι οποίοι θα διέπουν το πώς θα μεταφέρεται το προσωπικό σε περίπτωση που μια αεροπορική εταιρεία και εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης, πώς θα αποδεσμεύεται ο κόσμος και θα μεταφέρεται στην άλλη εταιρεία.

Όπως εξήγησε, η κατάσταση στην Λάρνακα είναι πιο δύσκολη σε σχέση με το αεροδρόμιο Πάφου, αφού οι αριθμοί του προσωπικού είναι μεγαλύτεροι. Μέχρι στιγμής έχουν λάβει επιστολές 111 άτομα, για τα οποία θα γίνει προσπάθεια να μεταφερθούν στη νέα εταιρεία. Στην περίπτωση της Πάφου, επιστολή απόλυσης έλαβαν 36 άτομα- οκτώ εκ των οποίων είναι εποχιακοί και θα κληθούν για εργασία σε μεταγενέστερο στάδιο, ενώ οι 28 θα μεταφερθούν στην νέα εταιρεία με τους ίδιους όρους και τα ωφελήματα που είχαν με τον παλιό τους εργοδότη. 

Ανάλογη φόρμουλα αναμένεται ότι θα εφαρμοστεί και στην περίπτωση του αεροδρομίου Λάρνακας, με τις επαφές να συνεχίζονται καθημερινά μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, ημερομηνία η οποία έχει τεθεί ως ορόσημο για επίλυση του ζητήματος. 

Έντονος ο Καρούσος

Στο μεταξύ σε δηλώσεις του το πρωί στο Τρίτο, ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος υπογράμμισε ότι δεν θα διστάσει ακόμη και να ακυρώσει άδεια παρόχου υπηρεσιών εδάφους, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των αεροδρομίων, ενώ διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την εργαλειοποίηση των εργαζομένων

Ανέφερε ότι είχε ξεκαθαριστεί από την αρχή την υποχρέωση τους να προσλάβουν ότι στις περιπτώσεις που υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, οι άλλες εταιρείες είναι υποχρεωμένες να προσλάβουν από τη λίστα πλεονάζοντος προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι από τις απεργίες του προσωπικού επίγειας εξυπηρέτησης επηρεάστηκαν συνολικά 21 πτήσεις- έξι στο αεροδρόμιο Λάρνακας και 15 στο αεροδρόμιο Πάφου. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση