ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Πανεπιστήμιο PSUT της Ιορδανίας υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας

Η τελετή πραγματοποιήθηκε υβριδικά, τόσο διαδικτυακά όσο και με φυσική παρουσία στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία

Δελτίο Τύπου

Αναγνωρίζοντας τα αμοιβαία οφέλη αλλά και τις ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν από μια πολυεπίπεδη συνεργασία, το Πανεπιστήμιο Frederick και το Princess Sumaya University for Technology (PSUT) υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας στις 16 Φεβρουαρίου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε υβριδικά, τόσο διαδικτυακά όσο και με φυσική παρουσία στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία. Παρών στην τελετή ήταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Μιχάλης Κωμοδρόμος, ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής Καθηγητής Χρίστος Θεμιστός και ο Διευθυντής Έρευνας και Διασύνδεσης, κ. Αλέξης Ονουφρίου. Διαδικτυακά στην τελετή παρέστησαν η Πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Ιορδανίας, Καθηγήτρια Wejdan Abu Elhaija, καθώς και ο Αντιπρόεδρος Διοίκησης, Καθηγητής Bassam Hammo, ο Κοσμήτορας Εισδοχής, Καθηγητής Abdul Ghafoor Ahmad και ο Διευθυντής του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων, Δρ Radhi Hamadeen.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου, τα δύο ακαδημαϊκά ιδρύματα θα επιδιώξουν την ανάπτυξη κοινών δράσεων στα πεδία της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, της Πληροφορικής, της Διοίκησης και Οικονομικών, και των Κοινωνικών Επιστημών και θα προωθήσουν τη συνεργασία ακαδημαϊκού, διοικητικού προσωπικού και φοιτητών/τριών μέσα από προγράμματα κινητικότητας και ανταλλαγής. Θα αναζητήσουν, επιπλέον, τρόπους ανάπτυξης κοινής ερευνητικής δραστηριότητας και συμμετοχής σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά προγράμματα, καθώς επίσης και προσφορά κοινών προγραμμάτων σπουδών.

Καλωσορίζοντας όλους στην τελετή, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick επισήμανε ότι το εν λόγω Μνημόνιο δεν αποτελεί μια τυπική διαδικασία αλλά την έναρξη μιας σειράς από ουσιαστικές δράσεις για το κοινό καλό τόσο των δύο Πανεπιστημίων όσο και των δύο χωρών, Κύπρου και Ιορδανίας. O Καθηγητής Δημοσθένους ευχαρίστησε τα μέλη των δύο Πανεπιστημίων που εργάστηκαν ώστε να καταστεί εφικτή η υπογραφή του Μνημονίου, και ιδιαίτερα τον Καθηγητή Μιχάλη Κωμοδρόμο, Αντιπρύτανη Έρευνας, Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου, τον Διευθυντή Οικονομικών και Διοίκησης Δρ. Χριστόφορο Χαραλάμπους και τον Δρ. Χρίστο Μαρκίδη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, καθώς επίσης τον Κοσμήτορα Εισδοχής του Πανεπιστημίου PSUT της Ιορδανίας, Καθηγητή Abdul Ghafoor Ibrahim Al-Saidi και τον Διευθυντή του γραφείου Διεθνών Σχέσεων Δρ Radhi Hamadeen. Επιπλέον, εξήρε τη συμβολή του Ιορδανού Πρέσβη στην Κύπρο, κ. Mohammad El-Fayez, στην οικοδόμηση ακαδημαϊκών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ ευχαρίστησε για τη δική του συνεισφορά στη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών, τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ιορδανία κ. Μιχάλη Ιωάννου.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου PSUT, το Μνημόνιο υπέγραψε η Καθηγήτρια Wejdan Abu Elhaija, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την προοπτική της συνεργασίας με ένα «από τα καλύτερα πανεπιστήμια στην Κύπρο, με διεθνή αναγνώριση και πλούσιο ερευνητικό έργο», όπως δήλωσε.

Ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Μιχάλης Κωμοδρόμος, τόνισε τη συνάφεια στη φιλοσοφία και τη στρατηγική των δύο ιδρυμάτων τα οποία, μέσα από τα προγράμματα σπουδών τους εστιάζουν κατά κύριο λόγο στην τεχνολογία, τη μηχανική, την πληροφορική και την καινοτομία, και δήλωσε την ετοιμότητα του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Frederick για την υλοποίηση του Μνημονίου.

Ολοκληρώνοντας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick προσκάλεσε τα μέλη του Πανεπιστημίου PSUT στην Κύπρο ώστε εκ του σύνεγγυς να συζητήσουν τα επόμενα βήματα της συνεργασίας τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση