ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και η Shell διοργάνωσαν βιωματικό Εργαστήριο

Δελτίο Τύπου

Το Τμήμα Μηχανικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε συνεργασία με την Shell PLC, προσέφερε το βιωματικό εργαστήριο NXplorers Pro σε φοιτητές. Το ολοήμερο εργαστήριο, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2023, παρείχε μια ιδιαίτερη εμπειρία εκπαίδευσης στους συμμετέχοντες, εξοπλίζοντάς τους με τις δεξιότητες που χρειάζονται για μια επιτυχημένη καριέρα.

Μέσω μιας πρακτικής προσέγγισης βασισμένης στην ομαδική εργασία, οι φοιτητές μηχανικής πραγματοποίησαν ένα ταξίδι από τα σύνθετα προβλήματα προς τις βιώσιμες λύσεις, το οποίο περιλάμβανε: τον καθορισμό και την διερεύνηση πραγματικών προβλημάτων, την αποκάλυψη των βασικών αιτιών και των σημείων εφαρμογής μόχλευσης, τον οραματισμό πολλαπλών μελλοντικών σεναρίων και τη διαμόρφωση του βέλτιστου, καθώς και την ουσιαστική μετατροπή ιδεών σε λύσεις με πραγματική αξία.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι φοιτητές εργάστηκαν σε ομάδες για να αναπτύξουν στρατηγικές δράσης για θετικό αντίκτυπο, επιδεικνύοντας την ικανότητά τους να εφαρμόσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους σε πραγματικά προβλήματα. Το σεμινάριο ενίσχυσε ένα περιβάλλον συνεργατικής μάθησης, ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες να μοιραστούν ιδέες, προοπτικές και εμπειρίες.

Το εργαστήριο NXplorers Pro οραματίζεται να λειτουργήσει ως καταλύτης αλλαγής, καθιστώντας τους συμμετέχοντες ενεργούς παράγοντες στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος. Παρέχοντας μια πλατφόρμα μάθησης, συνεργασίας και δράσης, το εργαστήριο καλλιεργεί την επόμενη γενιά μηχανικών, εξοπλισμένων με τις απαραίτητες δεξιότητες και τη νοοτροπία για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του σήμερα και να δημιουργήσουν έναν πιο βιώσιμο και δίκαιο κόσμο.

Ο εκπαιδευτής του σεμιναρίου, κ. Tariq Hussain, είναι σήμερα επικεφαλής του προγράμματος NXplorers της Shell. Ανέπτυξε και ηγήθηκε της διάθεσης του σε 20 χώρες ως μια πρωτοβουλία με υψηλό κοινωνικό αντίκτυπο. Ανέπτυξε επίσης το Shell NXplorers Pro, μια εμπειρία μάθησης καινοτομικής αριστείας για το προσωπικό και τους συνεργάτες της Shell, ώστε να τους βοηθήσει να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στην ανάπτυξη συστημάτων και στον σεναριακό τρόπο σκέψης.

Ο κ. Hussain εργάστηκε για 20 χρόνια ως Χημικός Μηχανικός στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε διάφορους τομείς. Αποτελεί διακεκριμένο εμπειρογνώμονα στη δυναμική προσομοίωση διεργασιών, ενώ εξελέγη ως Fellow του Ινστιτούτου Χημικών Μηχανικών. Το όραμά του έδωσε στην πρωτοβουλία αυτή μια παγκόσμια δυναμική, ενδυναμώνοντας τα νέα μυαλά με τα εργαλεία που χρειάζονται για να μάθουν πώς να διαχειρίζονται την πολυπλοκότητα, να κάνουν τις σωστές ερωτήσεις, να αναπτύξουν μια συνεργατική νοοτροπία για να αντιμετωπίσουν πραγματικά σύνθετα προβλήματα και να προτείνουν πρακτικές λύσεις με βιώσιμα χαρακτηριστικά.

Μετά την εκδήλωση, ο κ. Hussain ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας που με προσκάλεσε να πραγματοποιήσω το εργαστήριο NXplorers. Ήταν τόσο διασκεδαστικό και πραγματικά υπέροχο να βλέπεις το πνεύμα της συνεργασίας και το πάθος από τους φοιτητές μηχανικούς καθώς εξερευνούσαν περίπλοκες, ενδιαφέρουσες προκλήσεις και εκκόλαπταν καινοτόμες ιδέες.» 

Οι φοιτητές που συμμετείχαν στο εργαστήριο έμειναν ενθουσιασμένοι. Η κ. Sofya Fedkina, 3ετής φοιτήτρια του προγράμματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ανέφερε σχετικά: «Το εργαστήριο ήταν μια απίστευτη εμπειρία που άλλαξε την οπτική μου ως προς την επίλυση προβλημάτων και την ανάπτυξη σχεδιαστικών λύσεων. Μου παρείχε τα εργαλεία και τη νοοτροπία για να αντιμετωπίσω σύνθετα ζητήματα. Νιώθω ότι διαθέτω πλέον την δυναμική να παράξω θετικό έργο στον κόσμο». 

Τέλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Στέλιος Νεοφύτου, σχολίασε ότι: «Το εργαστήριο NXplorers είναι ένα λαμπρό παράδειγμα της δέσμευσης του τμήματός μας για την προώθηση της καινοτομίας και την ενδυνάμωση της επόμενης γενιάς μηχανικών. Η πρακτική προσέγγιση του εργαστηρίου, που βασίζεται στην ομαδικότητα, παρείχε στους συμμετέχοντες τις δεξιότητες και τη νοοτροπία για να αντιμετωπίσουν περίπλοκες προκλήσεις και να δημιουργήσουν βιώσιμες λύσεις. Είμαστε ευγνώμονες στον εκπαιδευτή του εργαστηρίου και την ομάδα του, και είμαι βέβαιος ότι οι προσπάθειές τους θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στους φοιτητές μας και όχι μόνο.»

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση