ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το σήμερα είναι δικό σου. Διεκδίκησέ το.

Διαρκής στόχος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου είναι κανείς νέος να μην μείνει πίσω

Δελτίο Τύπου

Στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ), πιστεύουμε στη δύναμη των νέων ανθρώπων γιατί έχουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και κυρίως την ικανότητα να συμβάλουν ενεργά στην προσπάθεια για θετική αλλαγή στην κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο, το νέο μήνυμα του ΟΝΕΚ, εκφράζεται μέσω μιας απλής και σύγχρονης προσέγγισης, επιδιώκοντας να επικοινωνήσει ότι: οι νέοι μας, έχουν όλες τις προοπτικές να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους και εμείς ως Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, επιδιώκουμε να τους παρέχουμε τα εργαλεία και το βήμα για να τα καταφέρουν.

Προσπάθεια του ΟΝΕΚ είναι η ανάπτυξη εμπειρογνωμοσύνης και τεκμηριωμένων εισηγήσεων καθώς και η δημιουργία πολιτικής πίεσης προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων για αποτελεσματική αντιμετώπιση των πιο σημαντικών προκλήσεων της σημερινής νεολαίας. Αυτό δεν είναι απλή υπόθεση και απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό, συνεχείς δράσεις συμμετοχής, οργάνωση και στενή παρακολούθηση.

Μέσω διάφορων ενεργειών και προγραμμάτων, επιδιώκεται η συνεχής εμπλοκή των νέων στον σχεδιασμό αλλά και στη διαδικασία υλοποίησης αποφάσεων για θέματα που αφορούν τη νέα γενιά και γενικότερα ολόκληρη την κοινωνία. Η ενεργή όμως εμπλοκή των νέων σε τέτοιου είδους εγχειρήματα, προϋποθέτει τη δημιουργία ευκαιριών προσωπικής ανάπτυξης, προσωπικής στήριξης και εφαρμογής πρωτοβουλιών ως βάση για ουσιαστική συμβολή στην όλη διαδικασία.

Ίσως, το πιο σημαντικό επίτευγμα του ΟΝΕΚ τα τελευταία χρόνια είναι η δημιουργία και υιοθέτηση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία, η οποία αποτυπώνει το όραμα της πολιτείας για τους νέους και δεσμεύει το κράτος στη λήψη μέτρων, τα οποία θα εξασφαλίζουν ότι οι νέοι έχουν ενεργό συμμετοχή στις αποφάσεις που αφορούν όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και βάσει της Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία, γίνονται συνεχείς συντονισμένες ενέργειες με διάφορους φορείς, όπως οι διαβουλεύσεις του Οργανισμού με Υπουργεία και Αρχές, η χρηματοδότηση πρωτοβουλιών νέων και οργανωμένων συνόλων νεολαίας, η ανάπτυξη προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης, η πρόσβαση σε εκπαιδευτικά προγράμματα, η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα κτλ.

Τέλος, σε περιόδους έντονων κρίσεων, όπου βασικές έννοιες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκαν οι σύγχρονες δημοκρατίες αμφισβητούνται (ελευθερία έκφρασης, σεβασμός των άλλων, συμμετοχή στα κοινά), ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου εμμένει και έχει ενεργή δράση στην υπεράσπιση της δημοκρατίας, της ισότητας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης.

Διαρκής στόχος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου είναι κανείς νέος να μην μείνει πίσω.

Η νέα τηλεοπτική διαφήμιση εικόνας του ΟΝΕΚ: https://www.youtube.com/watch?v=sdCIK3P-Lz0&feature=youtu.be

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Διεύθυνση της K. Treppides & Co Ltd είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το διορισμό των ακόλουθων Συμβούλων στο Διοικητικό και Διευθυντικό Συμβούλιο με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2020.

Ανακοίνωση Διορισμού Εκτελεστικών Συμβούλων, Διοικητικών Συμβούλων και Ανώτερου Διευθυντή στην K. Treppides & Co Ltd

Πιστή στην δέσμευσή της για οργανική ανάπτυξη μέσω της δημιουργίας ηγετικών προσωπικοτήτων που προέρχονται από την ανάπτυξη ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ