ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το ΣΟΔΑΠ σε Ρώσους επενδυτές για 32 εκατ.

Μετά τους Κινέζους, Ρώσοι επενδυτές «έριξαν άγκυρα» σε ανερχόμενη περιοχή της Λεμεσού, το λεγόμενο «χρυσό μίλι»

Newsroom K

Μετά τους Κινέζους και οι Ρώσοι «έριξαν άγκυρα» σε ανερχόμενη περιοχή της Λεμεσού, το λεγόμενο «χρυσό μίλι». Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Λεμεσού, το πωλητήριο που έβαλε η Altamira για το ακίνητο του ΣΟΔΑΠ, δεν άργησε να βρει αγοραστή.

Η εταιρεία δέχθηκε προσφορά που ξεπερνά τα 32 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που η κατώτερη τιμή είχε καθοριστεί στα 30 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο είναι ένα σύμπλεγμα εργοστασιακών εγκαταστάσεων, από το 1947 έδρα του Συνεργατικού Οργανισμού Διαθέσεως Αμπελουργικών Προϊόντων και θεωρείται, ένα από τα σημαντικότερα δείγματα βιομηχανικής κληρονομιάς της Λεμεσού.

Το ΕΒΕ Λεμεσού σημειώνει στο σάιτ του πως, η προσφορά έγινε από Ρώσους επενδυτές οι οποίοι έχουν σχέδια να προχωρήσουν σε ανάπτυξη μαμούθ στην περιοχή, με πολυώροφα κτήρια και άλλες υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις. Η πρόταση εξετάζεται και αναμένεται να λάβει το πράσινο φως για ολοκλήρωση εντός των ημερών. Είναι τοποθετημένο μεταξύ του λιμανιού και της μαρίνας, το ακίνητο εφάπτεται της θαλάσσιας ακτογραμμής, µε συνολική πρόσοψη 220 μέτρων. Εντός του ακινήτου, υπάρχουν διατηρητέα κτήρια συνολικού εμβαδού 7,500 τ.µ., ενώ η συνολική έκταση της γης είναι 38,827 τ.µ.

Πρώτα η ΛΟΕΛ

Το ΕΒΕ Λεμεσού υπενθυμίζει πως, είχε προηγηθεί η πώληση του εργοστασίου της ΛΟΕΛ από την Τράπεζα Κύπρου σε Κινέζους επενδυτές για 33 εκατομμύρια ευρώ, οι οποίοι σχεδιάζουν πολυώροφη ανάπτυξη με τρεις 35όροφους πύργους. Τα προκαταρτικά σχέδια παρουσιάστηκαν ήδη στον Δήμο Λεμεσού, ωστόσο οι αιτήσεις για την έκδοση των απαραίτητων αδειών, θα υποβληθούν μετά την δημοσίευση του Σχεδίου Περιοχής Κέντρου Λεμεσού, το οποίο αναμένεται να τεθεί για έγκριση ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, εντός του τρέχοντος έτους.

Καταγράφει δε, ότι, η πρώτη μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη στην περιοχή είναι ήδη γεγονός από τον Όμιλο Λεπτό. Πρόκειται για το Blu Marine, μια μεικτή ανάπτυξη που θα αναπτύσσεται σε τέσσερα πολυώροφά κτίρια που θα συνδυάζουν γραφειακούς χώρους και πολυτελείς διαμερίσματα. Ακολουθεί η ΚΕΟ, αφού προηγηθεί η μετακίνηση των μονάδων παραγωγής στις εγκαταστάσεις του καινούργιου ζυθοποιείου που ετοιμάζει η εταιρεία νοτίως της Α΄ Βιομηχανικής Περιοχής. Μέρος του ιστορικού συγκροτήματος θα διατηρηθεί στον χώρο που θα απελευθερωθεί από νεότερες κατασκευές, θα ανεγερθούν πολυώροφα κτίρια με διαμερίσματα, γραφεία και εμπορικά καταστήματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση