ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το τοπ 3 των αερογραμμών για τους Κύπριους

Τί κατέδειξε η καταγραφή στοιχείων από τα Cyprus Flight pass

Της Μαρίας Ηρακλέους

Πρώτη η Aegean στις προτιμήσεις των Κυπρίων επιβατών, όπως έχει καταδείξει η ανάλυση στοιχείων των Cyprus flight pass που διενήργησε η Hermes Airports την περίοδο 25 Μαίου- 22 Αυγούστου. Η ελληνική εταιρεία ήταν η επιλογή για το 29% των Κυπρίων ταξιδιωτών, στοιχείο που σχετίζεται και με το γεγονός ότι το 66% των ταξιδίων των Κυπρίων, ήταν στην Ελλάδα. Δεύτερη ακολουθεί η Ryanair με ποσοστό 26%, η οποία επίσης προσφέρει πτήσεις σε Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κρήτη, Μύκονο και Ρόδο.

Με ποσοστό 13% στην 3η θέση βρίσκεται η Wizz Air με πτήσεις σε Ελλάδα καθώς και σε Ιταλία και Γαλλία, χώρες οι οποίες εντάχθηκαν στις επιλογές των Κυπρίων ταξιδιωτών με ποσοστό 5% και 2% αντίστοιχα.

Τέταρτη κατά σειρά προτίμησης είναι η Sky Express με ποσοστό 9%. Η ελληνική εταιρεία εγκαινίασε τον Φεβρουάριο το πτητικό της πρόγραμμα μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας.

Μικρότερα ποσοστά έχει η Cyprus Airways (4%), British Airways (3%) Austrian 2%, Lufthansa (2%) Easyjet (1%), Emirates (1%).

1η και η Ryanair

Μικρή διαφοροποίηση καταγράφεται στις προτιμήσεις των μόνιμα διαμένοντων στην Κύπρο, με 1η στις προτιμήσεις να βρίσκεται η Ryanair Με 26%, ενώ 2η είναι η Aegean Airlines Με ποσοστό 19%. Στην 3η θέση είναι η Wizz Air με ποσοστό 18%. Στην λίστα μπαίνει και η Rossiyia με 7%, ψηλότερο ποσοστό συγκεντρώνει η Easyjet με 6%, η British Airways με 5%, το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνει η TUI Airways η Aeroflot και η Sky Express και 4% η Lufthansa.

Τα ταξίδια των μόνιμα διαμενόντων στην Κύπρο εμφανίζονται μειωμένα, καθώς αποτελούν το 22% της συνολικής κίνησης, συγκριτικά με περίπου 30% που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Το 78% της συνολικής επιβατικής κίνησης αφορά επιβάτες που δεν είχαν μόνιμη διαμονή στην Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση