ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τουρισμός: Αναστάτωση προκαλούν οι ακυρώσεις πτήσεων από Ρωσία

Πολιτικούς λόγους πίσω από την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης βλέπουν παράγοντες του τουρισμού

Της Μαρίας Ηρακλέους

Μετά το μπλόκο της Κύπρου από την πράσινη λίστα χωρών της Βρετανίας, οι φορείς του τουρισμού βρίσκονται εκ νέου σε αναβρασμό, λόγω ακυρώσεων πτήσεων από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για νέες πτήσεις που αφορούσαν τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο οι οποίες τελικά ακυρώθηκαν.

Τονίζεται ότι συνεχίζονται κανονικά οι προγραμματισμένες πτήσεις από τη ρωσική αγορά.

Πάντως βάσει των στοιχείων του 2019, από το σύνολο των τουριστικών αφίξεων, το 80% ήρθαν με ναυλωμένες πτήσεις και το 20% με προγραμματισμένες. Ενδέχεται ωστόσο φέτος, λόγω των ιδιάζουσων συνθηκών και των περιορισμών που προκύπτουν, να υπάρχει, η αναλογία αυτή να διαφοροποιηθεί.

Πηγές αναφέρουν ότι οι εξελίξεις και οι αποφάσεις της ρωσικής κυβέρνησης φαίνεται να έχουν πολιτικό παρασκήνιο και να σχετίζονται με τις εξελίξεις στο θέμα της Λευκορωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος βρίσκεται στην Μόσχα για επαφές σε πολιτικό επίπεδο για το θέμα των ναυλωμένων πτήσεων από την χώρα.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Ρωσία έχει μπλοκάρει τις πτήσεις και για την Τουρκία, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ενδέχεται αναθεώρηση της απόφασης στις 21 Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση