ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τουρισμός: Τί στόχους έβαλε ο Υφυπουργός για τις φετινές αφίξεις

Εξέφρασε αισιοδοξία για την σεζόν παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα

Η επιστροφή στα προ πανδημικά επίπεδα επιτεύχθηκε το 2023 σύμφωνα με τον Υφυπουργό Τουρισμού Κώστα Κουμή, ο οποίος παρέθεσε δημοσιογραφική διάσκεψη για την τρέχουσα κατάσταση στον τουρισμό καθώς και τα μέτρα και τις δράσεις που γίνονται για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Από εκεί και πέρα, ο επόμενος στόχος αφορά τις επιδόσεις της τρέχουσας χρονιάς αλλά και σε πιο μακροπρόθεσμο επίπεδο που είναι η εδραίωση της Κύπρου ως ολόχρονος προορισμός αλλά και η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος ώστε να καταστεί πιο ποιοτικό σε πολλαπλά επίπεδα.

Ο βραχυπρόθεσμος στόχος όμως επικεντρώνεται στη διαχείριση των προκλήσεων τόσο των γεωπολιτικών όπως ο πόλεμος στο Ισραήλ, όσο και άλλων παραγόντων που επηρεάζουν τις τουριστικές επιδόσεις της χώρας όπως είναι, η κρίση στον τομέα της αεροπλοΐας. Ειδικά για το συγκεκριμένο, ο Υφυπουργός Τουρισμού σχολίασε ότι θα υπάρχει μια μικρή μείωση στις προσφερόμενες αεροπορικές θέσεις. Το πιο σημαντικό είναι να διαφυλαχθούν τα επίπεδα αφίξεων, δήλωσε ο κ. Κουμής επισημαίνοντας ότι έγιναν προσπάθειες για εναλλακτικές λύσεις και στην έκθεση τουρισμού στην Γερμανία, όπου έκλεισαν συμφωνίες για νέα προγράμματα από άλλες χώρες. «Είναι θέμα το οποίο ευτυχώς μας βρίσκει σχετικά έτοιμους» πρόσθεσε, αναφέροντας ότι αρχικά είχαν προβεί σε σημαντική αύξηση των προσφερόμενων θέσεων- γύρω στις 450 χιλ επιπρόσθετες θέσεις,. Τώρα μας βρίσκει μια μικρή μείωση όπως ανέφερε.

Από εκεί και πέρα, ο στόχος βάσει αυτών των δεδομένων είναι, η επίτευξη των περσινών επιδόσεων και για φέτος. «Πετύχαμε τον στόχο για επιστροφή στις επιδόσεις προ πανδημίας και ο στόχος μας είναι για το 2024 είναι να παραμείνουμε σε αυτές τις επιδόσεις. Αν ο τελικός αριθμός αφίξεων είναι μερικές χιλιάδες λιγότερες, έχει πολύ μικρότερη σημασία, από το να παραμείνουμε σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο των υψηλών αποδόσεων και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε παρά τα προβλήματα και τις αντιξοότητες», ανέφερε ο Υφυπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση