ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τρ. Κύπρου: Λόγω κόστους και ασφάλειας κλείνει το υποκατάστημά στη Δερύνεια

Απαντά στον Δήμαρχο Δερύνειας η Τράπεζα

ΚΥΠΕ

Διάφοροι παράγοντες μεταξύ των οποίων το κόστος λειτουργίας, η επικερδότητα και η ασφάλεια, οδήγησαν σε κλείσιμο το υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου που βρίσκεται στη Λεωφόρο Ελευθερίας στην Δερύνεια, απαντά η τράπεζα στον Δήμαρχο Δερύνειας.

Την απαντητική επιστολή, σε επιστολή του Δημάρχου Δερύνειας στην οποία απηύθυνε έκκληση για διατήρηση του καταστήματος της Τράπεζας Κύπρου στη Δερύνεια, το οποίο θα κλείσει οριστικά αρχές Ιουλίου, υπογράφουν η Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής Περιφέρειας Λάρνακας- Αμμοχώστου και ο Περιφερειακός Διευθυντής Λάρνακας-Αμμοχώστου.

Στην επιστολή του ημερομηνίας 13 Απριλίου, ο Αντρος Καραγιάννης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι κατανοεί «πλήρως τις ανάγκες και την πολιτική της Τράπεζας Κύπρου για περιορισμό των καταστημάτων και προώθηση της εξυπηρέτησης του κοινού διαδικτυακά, αφού έτσι το επιβάλλει η σύγχρονη κοινωνία. Ωστόσο θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να προετοιμαστεί κατάλληλα η κοινωνία για τις μελλοντικές αλλαγές στον τραπεζικό τομέα».

Στην απαντητική επιστολή της Τράπεζας Κύπρου αναφέρεται πως «κατανοούνται οι προβληματισμοί και οι έγνοιες» που έχει εκφράσει ο Δήμαρχος Δερύνειας και σημειώνουν πως «η εκτέλεση των εργασιών των τραπεζών έχει διαφοροποιηθεί μέσω της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρουν μέσω των ψηφιακών καναλιών. Σήμερα αυτές οι τραπεζικές εργασίες/υπηρεσίες παρέχονται μέσω των καναλιών αυτών τα οποία προσφέρουν ταχύτερη εξυπηρέτηση με μειωμένο κόστος».

Σημειώνεται ακόμα πως η Τράπεζα «έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην ανάπτυξη των ψηφιακών των καναλιών που είχε ως αποτέλεσμα σήμερα να γίνονται πέραν του 90% των συναλλαγών, μέσω αυτών των καναλιών», ενώ παρατηρείται ότι αποτέλεσμα αυτής της μετατόπισης των πελατών προς τα ψηφιακά κανάλια «είναι η συνεχής μείωση της φυσικής χρήσης των καταστημάτων από τους πελάτες».

Αναφέρεται επίσης πως σύντομα αναμένεται η προσφορά μιας νέας υπηρεσίες όπου οι πελάτες θα μπορούν να κάνουν ανάληψη μετρητών μέσω εμπόρων, μεταξύ των οποίων υπεραγορές και πρατήρια καυσίμων, όταν κάνουν αγορές χρησιμοποιώντας χρεωστικές κάρτες έτσι ώστε να μη χρειάζεται να χρησιμοποιούν τα ΑΤΜ.

Η Τράπεζα Κύπρου στην επιστολή της ενημερώνει επίσης τον Δήμαρχο Δερύνειας ότι "το πλησιέστερο κατάστημα της Τράπεζας στο Παραλίμνι βρίσκεται σε απόσταση 3,8 km και διαθέτει δύο ΑΤΜ, που είναι στη διάθεση των δημοτών 24/7 διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες θα έχουν πρόσβαση σε ταμείο ολόκληρο το 24ωρο περιλαμβανομένων των Σαββατοκύριακων και των αργιών".

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Δερύνειας ανέφερε στην επιστολή του «οι αλλαγές και η προώθηση νέων έργων και δράσεων προκαλούν ποικίλες αντιδράσεις κάτι που επιβάλλει την κατάλληλη προετοιμασία της τοπικής κοινωνίας. Δυστυχώς, η πολιτική της Τράπεζας για κλείσιμο των καταστημάτων δεν μας βρίσκει σύμφωνους, αφού θεωρούμε ότι δεν θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά αντιθέτως θα τους προκαλέσει περαιτέρω αντίδραση, αγανάκτηση και απογοήτευση».

Σημείωνε επίσης ότι στην απόφαση της Τράπεζας για κλείσιμο του καταστήματος στη Δερύνεια θα έπρεπε να ληφθεί «σοβαρά υπόψη η κυκλοφοριακή συμφόρηση που θα παρατηρηθεί και η αύξηση των ρύπων που θα επιβαρύνουν περαιτέρω το περιβάλλον, με τη διακίνηση αρκετών πολιτών από τις Βρυσούλες-Αχερίτου, Φρέναρος και Δερύνεια προς το κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας στο Παραλίμνι».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση