ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:21
 

Τρ. Κυπρου: Ολοκληρώθηκε η πράξη του Helix

Το Project Helix αναφέρεται στην πώληση δανειακού χαρτοφυλακίου με μεικτή λογιστική αξία ύψους €2.8 δις

Newsroom K

H Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του Project Helix, της πώλησης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων της Τράπεζας ύψους 2.7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το Project Helix αναφέρεται στην πώληση δανειακού χαρτοφυλακίου με μεικτή λογιστική αξία ύψους €2.8 δις (εκ των οποίων €2.7 δις αφορούν μη εξυπηρετούμενα δάνεια) με ενυπόθηκες εξασφαλίσεις ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, σε συγκεκριμένα επενδυτικά ταμεία συνδεδεμένα με την Apollo Global Management LLC, η οποία είχε ανακοινωθεί στις 28 Αυγούστου 2018.

Κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής εισπράχθηκε τίμημα πώλησης ύψους περίπου €1.2 δις, αντικατοπτρίζοντας αναπροσαρμογές που προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από τις αποπληρωμές δανείων που εισπράχθηκαν επί του Χαρτοφυλακίου από την ημερομηνία αναφοράς την 31η Μαρτίου 2018.

Συνολικά, η Συναλλαγή έχει καθαρή θετική επίδραση ύψους περίπου 70 μ.β.1 στους κεφαλαιακούς δείκτες του Συγκροτήματος. Στις 31 Μαρτίου 2019, ο Δείκτης Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 (CET1) του Συγκροτήματος και ο Συνολικός Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας του Συγκροτήματος ανήλθαν σε 14.9% και 17.9% αντίστοιχα, αναπροσαρμοσμένοι για το Project Helix.

Η συμμετοχή της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λίμιτεδ στο ομολογιακό δάνειο (senior debt) σε σχέση με αυτή τη Συναλλαγή έχει μειωθεί από το αρχικό ποσό ύψους €450 εκατ. σε περίπου €45 εκατ., αντιπροσωπεύοντας περίπου το 4% της συνολικής χρηματοδότησης.

Το Συγκρότημα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "παραμένει επικεντρωμένο στη συνέχιση της βελτίωσης της ποιότητας των περιουσιακών του στοιχείων και στην αναζήτηση λύσεων, τόσο οργανικών όσο και μη, ώστε η Τράπεζα να καταστεί ένας πιο ισχυρός, πιο ασφαλής οργανισμός, ικανός να στηρίξει την Κυπριακή οικονομία".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X