ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:32
 

Τρ. Κυπρου: Ολοκληρώθηκε η πράξη του Helix

Το Project Helix αναφέρεται στην πώληση δανειακού χαρτοφυλακίου με μεικτή λογιστική αξία ύψους €2.8 δις

Newsroom K

H Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του Project Helix, της πώλησης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων της Τράπεζας ύψους 2.7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το Project Helix αναφέρεται στην πώληση δανειακού χαρτοφυλακίου με μεικτή λογιστική αξία ύψους €2.8 δις (εκ των οποίων €2.7 δις αφορούν μη εξυπηρετούμενα δάνεια) με ενυπόθηκες εξασφαλίσεις ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, σε συγκεκριμένα επενδυτικά ταμεία συνδεδεμένα με την Apollo Global Management LLC, η οποία είχε ανακοινωθεί στις 28 Αυγούστου 2018.

Κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής εισπράχθηκε τίμημα πώλησης ύψους περίπου €1.2 δις, αντικατοπτρίζοντας αναπροσαρμογές που προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από τις αποπληρωμές δανείων που εισπράχθηκαν επί του Χαρτοφυλακίου από την ημερομηνία αναφοράς την 31η Μαρτίου 2018.

Συνολικά, η Συναλλαγή έχει καθαρή θετική επίδραση ύψους περίπου 70 μ.β.1 στους κεφαλαιακούς δείκτες του Συγκροτήματος. Στις 31 Μαρτίου 2019, ο Δείκτης Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 (CET1) του Συγκροτήματος και ο Συνολικός Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας του Συγκροτήματος ανήλθαν σε 14.9% και 17.9% αντίστοιχα, αναπροσαρμοσμένοι για το Project Helix.

Η συμμετοχή της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λίμιτεδ στο ομολογιακό δάνειο (senior debt) σε σχέση με αυτή τη Συναλλαγή έχει μειωθεί από το αρχικό ποσό ύψους €450 εκατ. σε περίπου €45 εκατ., αντιπροσωπεύοντας περίπου το 4% της συνολικής χρηματοδότησης.

Το Συγκρότημα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "παραμένει επικεντρωμένο στη συνέχιση της βελτίωσης της ποιότητας των περιουσιακών του στοιχείων και στην αναζήτηση λύσεων, τόσο οργανικών όσο και μη, ώστε η Τράπεζα να καταστεί ένας πιο ισχυρός, πιο ασφαλής οργανισμός, ικανός να στηρίξει την Κυπριακή οικονομία".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Η τοποθέτηση του OCCRP για τα περί λιβέλλου

«Γιατί δεν κινούνται νομικά εναντίον της OCCRP αφού νοιώθουν ότι διαβάλλονται παρά μόνο φωνασκούν και ...»
leo  |  14:06

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε όσους βοηθήσουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο

«Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνουν οι Αμερικανοί αν το πλοίο ελλιμενιστεί στην Τουρκία. Άραγε ...»
Σοφούλης  |  11:55

Πάει για κατάθεση στην αστυνομία ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Δίωξη κατά των 38 αυτόκλητων υπερασπιστών του σεβασμιότατου Μόρφου, θα πρέπει να εξασκήσει η Εισαγγελία ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:56

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X