ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τράπεζα Κύπρου: Δάνεια με σταθερό επιτόκιο και σταθερή δόση

Οι πελάτες της Τράπεζας μπορούν να επιλέξουν στεγαστικό δάνειο με σταθερό επιτόκιο για 3,5 ή 10 χρόνια

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

ΟΙ ΧΩΡΕΣ της Ευρωζώνης βιώνουν μια συνεχή αύξηση των επιτοκίων από τις 27 Ιουλίου 2022, μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει τα επιτόκια, για πρώτη φορά τα τελευταία 11 χρόνια, για να επιτευχθεί η έγκαιρη επαναφορά του πληθωρισμού σε χαμηλότερα επίπεδα.

Επιπτώσεις στα τραπεζικά δάνεια

Με την απόφαση αυτή, αυξάνονται τα στεγαστικά δανειστικά επιτόκια. Έτσι οι περισσότεροι δανειολήπτες αναζητούν λύσεις για να διατηρήσουν μια ισορροπία στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό αλλά ταυτόχρονα και να υλοποιήσουν το όνειρό τους για την απόκτηση της δικής τους στέγης, διασφαλίζοντας ότι θα είναι σε θέση να πληρώνουν τη δόση του δανείου τους, εφόσον γνωρίζουν εκ των προτέρων το ύψος της.

Η Τράπεζα Κύπρου πρωτοπορεί, προσφέροντας στους πελάτες της Στεγαστικό Δάνειο με σταθερό επιτόκιο και σταθερή δόση για 25 ολόκληρα χρόνια.

Η λύση των σταθερών επιτοκίων για στεγαστικό δάνειο είναι μια λύση που λειτουργεί ως «ασπίδα» αλλά και αντίδοτο στην αβεβαιότητα του πληθωρισμού.

«Καταφύγιο» σταθερότητας

Η Τράπεζα Κύπρου, ως ο μεγαλύτερος χρηματοοικονομικός οργανισμός του τόπου, θεωρεί πως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς υπάρχουν «καταφύγια» σταθερότητας, τα οποία είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι δανειολήπτες για να κάνουν την καλύτερη επιλογή σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Έτσι τους παρέχει τη δυνατότητα να «κλειδώσουν» το ύψος της δόσης του δανείου τους, χωρίς να επηρεάζεται από ενδεχόμενη άνοδο των επιτοκίων. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν θα υπάρχει όφελος από ενδεχόμενη μείωση των επιτοκίων.

Οι πελάτες της Τράπεζας μπορούν να επιλέξουν στεγαστικό δάνειο με σταθερό επιτόκιο για 3,5 ή 10 χρόνια. Έτσι η δόση τους παραμένει σταθερή μέχρι τη λήξη της περιόδου του σταθερού επιτοκίου, οπότε και τα δάνειά τους θα μετατραπούν σε δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο. Οι επιλογές αυτές προσφέρονται σε μόνιμους κατοίκους Κύπρου, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν τη δική τους πρώτη κατοικία με χρηματοδότηση που μπορεί να φθάσει μέχρι το 80% της αξίας του ακινήτου. Η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 35 χρόνια.

Σταθερό επιτόκιο και σταθερή δόση

Η Τράπεζα Κύπρου πρωτοπορεί, προσφέροντας στους πελάτες της επιλογή για ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια σταθερότητας. Στεγαστικό Δάνειο με σταθερό επιτόκιο και σταθερή δόση για όλη τη διάρκεια του δανείου που είναι τα 25 χρόνια. Όποια κι αν είναι η επιθυμία του πελάτη, αγορά ή ανακαίνιση πρώτης κατοικίας ή εξοχικού, με το στεγαστικό δάνειο με σταθερό επιτόκιο για όλη τη διάρκειά του και αποπληρωμή σε 25 χρόνια μπορεί να την πραγματοποιήσει χωρίς έγνοιες για τη δόση του.

Για δάνεια με σταθερό επιτόκιο σε περίπτωση πρόωρης αποπληρωμής (πλήρους ή καταβολής πρόωρης δόσης), υπάρχει κόστος πρόωρης αποπληρωμής. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο δίκτυο καταστημάτων ή στην ιστοσελίδα της Τράπεζας Κύπρου.

Ασφάλιση κατοικίας από τις Γενικές Ασφάλειες

Για να αισθάνεστε περισσότερη ασφάλεια στο καινούργιο σας σπίτι, οι Γενικές Ασφάλειες σας προτείνουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ασφάλισης κατοικίας που σας παρέχει καλύψεις πέραν από τις αναμενόμενες.

Το Home Superior είναι το Σχέδιο που παρέχει τις μέγιστες δυνατές καλύψεις και αποτελεί, ίσως, το πιο ολοκληρωμένο ασφαλιστικό Σχέδιο της αγοράς: για κάλυψη κλοπής (χωρίς παραβίαση), θραύση υαλοπινάκων και καθρεφτών, αυτόματη επαναφορά ασφαλισμένου ποσού (κατόπιν απαίτησης) και αντικατάσταση κλειδαριών.

Το Σχέδιο σάς πάει ένα βήμα πιο πέρα από άλλα ασφαλιστήρια κατοικίας της αγοράς, καθώς εκτός από διεύρυνση των παρεχόμενων καλύψεων (πυρκαγιά, σεισμός, κλοπή, αποζημίωση σε αξία αντικατάστασης, πληθωριστική προστασία, κάλυψη ταξιδιωτικών αποσκευών, κάλυψη πιστωτικών καρτών, απώλεια ενοικίων, κάλυψη αστικής και προσωπικής αστικής ευθύνης κ.λπ.), σας παρέχει σειρά από πρόσθετες καλύψεις.

Ειδικότερα, πληρώνει για απώλεια ή ζημιά στο Κτίριο, στους Εξωτερικούς Χώρους, στο Περιεχόμενο, στα Αντικείμενα στην Ύπαιθρο ή στα Πολύτιμα

Αντικείμενα (ανάλογα με τι ασφαλίζετε) που προκαλείται από:

• Πυρκαγιά και καπνό

• Άμεσο χτύπημα κεραυνού

• Έκρηξη

• Πρόσκρουση αεροσκάφους ή άλλων ιπτάμενων αντικειμένων κ.λπ.

• Σεισμό

• Θύελλα, καταιγίδα συμπεριλαμβανομένων ζημιών από πλημμύρα, χαλάζι και χιόνι.

Το ανώτατο όριο της ευθύνης για την κάλυψη των εξωτερικών χώρων έναντι των κινδύνων θύελλας και καταιγίδας, περιορίζεται μέχρι 10% του ασφαλισμένου ποσού του κτιρίου. Το ανώτατο όριο της ευθύνης της εταιρείας για την κάλυψη των Αντικειμένων στο ύπαιθρο έναντι των κινδύνων θύελλας και καταιγίδας, περιορίζεται μέχρι 5% του ασφαλισμένου ποσού του περιεχομένου. Επίσης καταβάλλονται έξοδα μηχανικών, αρχιτεκτόνων και αποκομιδής συντριμμάτων, εφόσον αφορούν αποκλειστικά την αποκατάσταση ασφαλισμένης απώλειας ή ζημιάς.

Home Assistance

Πέραν των καλύψεων, το Home Superior παρέχει την υπηρεσία Home Assistance που σας διευκολύνει για όλα όσα μπορούν να συμβούν στο σπίτι, επείγοντα ή μη.

Υπηρεσία Επείγουσας Οικιακής Τεχνικής Βοήθειας

Η Υπηρεσία βρίσκεται 24 ώρες το 24ωρο δίπλα σας για επείγοντα περιστατικά. Με ένα τηλεφώνημα ένας τεχνικός θα βρίσκεται κοντά σας για κάθε επείγουσα επισκευή ζημιών στο σπίτι σας όπως: υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, επισκευή της κλειδαριάς της κύριας εισόδου σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής κλειδιών ή αχρήστευσης της κλειδαριάς, αντικατάσταση υαλοπινάκων σε περίπτωση θραύσης υαλοπινάκων σε εξωτερικές πόρτες ή παράθυρα, προσωρινή αντικατάσταση συσκευής τηλεόρασης ή βίντεο ή ακόμη και DVD μέχρι 15 ημέρες.

Υπηρεσία Αποστολής Τεχνικών

Η Υπηρεσία σάς παρέχει τη δυνατότητα να ζητήσετε προσφορά από εξειδικευμένους τεχνικούς της Εταιρείας Τεχνικής Βοήθειας, με την οποία συνεργάζονται οι Γενικές Ασφάλειες, για τις εργασίες που θέλετε να πραγματοποιήσετε στο σπίτι σας. Επίσης, προσφέρεται φύλαξη και προστασία της ασφαλισμένης κατοικίας από εξειδικευμένο προσωπικό, με ανώτατη διάρκεια τις τρεις ημέρες, καθαρισμός από ειδικό συνεργείο καθαρισμού, παραλαβή και μεταφορά των επίπλων σε τόπο που θα υποδείξει ο ασφαλισμένος, φύλαξη για χρονικό διάστημα μέχρι επτά ημέρες, έξοδα διαμονής σε ξενοδοχείο αν η ασφαλισμένη κατοικία καταστεί ακατάλληλη για διαμονή και αποστολή ασθενοφόρου για την ασφαλή μεταφορά του ασφαλισμένου στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιστοσελίδα: www.bankofcyprus.com

Email: info@bankofcyprus.com

Τηλέφωνο: 800 00 800 | (+357) 2212 8000 (για κλήσεις από το εξωτερικό)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση