ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τριπλασιάστηκαν τα έσοδα της Citigroup το α΄ τρίμηνο

Ποσό $3,85 δισ. για ζημιές λόγω της πανδημίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τριπλασιάστηκαν τα έσοδα α΄ τριμήνου του 2020 της Citigroup Inc, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών καθώς οι προοπτικές για οικονομική ανάκαμψη λόγω των εμβολιασμών και των κρατικών μέτρων στήριξης, επέτρεψε στην τράπεζα να αποδεσμεύσει αποθεματικά ύψους 3,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα οποία προορίζονται για τυχόν ζημιές από δάνεια λόγω της πανδημίας.

Η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι θα αποχωρήσει από τις καταναλωτικές της επιχειρήσεις σε 13 αγορές στις περιοχές Ασίας, Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, στο πλαίσιο της ευρύτερης αναθεώρησης της στρατηγικής της υπό τη νέα Διευθύνουσα Σύμβουλο Jane Φρέιζερ. Στο πλαίσιο της κίνησης αυτής, η Citi θα εκποιήσει αυτές τις επιχειρήσεις σε χώρες όπως Αυστραλία, Κίνα και Ινδία.

«Ενώ οι άλλες 13 αγορές έχουν εξαιρετικές επιχειρήσεις, δεν έχουμε την κλίμακα που χρειαζόμαστε για να ανταγωνιστούμε», είπε η κ. Fraser σε δήλωση της.

Τα καθαρά έσοδα της αμερικανικής τράπεζας τριπλασιάστηκαν στα 7,94 δισεκατομμύρια δολάρια ή 3,62 δολάρια ανά μετοχή, από 2,54 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,06 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές κατά μέσο όρο ανέμεναν κέρδος 2,60 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με στοιχεία της IBES.

Η Citigroup ανακοίνωσε την απόφασή της να μεταφέρει από τα αποθεματικά της ποσό ύψους 3,85 δισ. δολαρίων για αναμενόμενες ζημιές από δάνεια λόγω της πανδημίας. Ένα χρόνο νωρίτερα είχε αφαιρέσει από τα αποθεματικά της ποσό ύψους 4,88 δις. δολαρίων για αναμενόμενες ζημιές.

Η Citigroup ανακοίνωσε ότι το Τμήμα Θεσμικών Πελατών της θα συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες σε πελάτες της και ότι θα συνεχίσει λειτουργεί «κέντρα επενδύσεων» στη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ, καθώς και στο Λονδίνο και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Δεν έδωσε χρονικό πλαίσιο για έξοδο της από αυτές τις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση