ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

TRUST - Ηγετικό κοινωνικό αποτύπωμα

Στόχος είναι η ενίσχυση των προσπαθειών ανάπτυξης οδικής συνείδησης και κουλτούρας

ΓΙΑ EΝΑΝ σύγχρονο, πρωτοπόρο και καινοτόμο Οργανισμό όπως η TRUST Insurance Cyprus, το να περιορίζεται στα αυστηρά όρια ασφαλιστικών εργασιών δεν είναι επιλογή. Με πλήρη αντίληψη και συναίσθηση του βάρους της ευθύνης για ένα ουσιαστικό κοινωνικό αποτύπωμα, η TRUST αναπτύσσει όχι απλά τον πελατοκεντρικό αλλά τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα που είναι βαθιά ριζωμένος στο DNA της.

Ως ηγέτιδα στην ασφαλιστική βιομηχανία του τόπου, ένας Οργανισμός που χαράσσει δρόμους στον τομέα του, δεν μπορεί παρά να πράττει το ίδιο και σε κοινωνικό επίπεδο. Γι’ αυτό και οι δράσεις που αναλαμβάνει όπως και οι πρακτικές που υιοθετεί έχουν πάντα ως αφετηρία την πρόληψη. Προμηθείς και όχι επιμηθείς.

Μια συσκευή αλκοτέστ σε κάθε όχημα

Η TRUST, ως εταιρεία με έναν από τους μεγαλύτερους στόλους ασφαλισμένων οχημάτων στη χώρα, ξέρει πολύ καλά το μέγεθος των προβλημάτων στους κυπριακούς δρόμους και γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα οδικής ασφάλειας. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που ξεπερνώντας τα όρια του πελατολογίου της κάνει κοινωνικό άνοιγμα, επιχειρώντας σημαντικό πλήγμα στη μάστιγα της οδήγησης υπό κατάσταση μέθης.

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ παραμένει εδώ και μια δεκαετία η δεύτερη αιτία θανατηφόρων τροχαίων (μετά την αμελή οδήγηση) γι’ αυτό και η TRUST εστιάζει τις προσπάθειές της στην καταπολέμηση του φαινομένου, προχωρώντας στη σταδιακή διάθεση ατομικών συσκευών αλκοτέστ σε οδηγούς ανεξαρτήτως με ποια ασφαλιστική εταιρεία συνεργάζονται. Γιατί για την TRUST μετρούν οι ανθρώπινες ζωές και όχι οι αριθμοί συμβολαίων.

Απώτερος στόχος είναι η ενίσχυση των προσπαθειών ανάπτυξης οδικής συνείδησης και κουλτούρας, προάγοντας τον αυτοέλεγχο ως πράξη ευθύνης που σώζει ζωές. Όραμα της εταιρείας είναι σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα κάθε όχημα να διαθέτει μια ατομική συσκευή αλκοτέστ, η οποία θα βρίσκεται στη διάθεση του οδηγού ανά πάσα στιγμή. Η συσκευή αυτή θα επιτρέπει στους οδηγούς να αποδείξουν ότι μπορούν να πιάσουν τιμόνι με ασφάλεια για τους ίδιους, τους συνεπιβάτες αλλά και τους γύρω τους.

Αναβαθμίζοντας την οδική κουλτούρα σε έναν τομέα, αναπόφευκτα εξελίσσεται η οδική συνείδηση γενικά. Έτσι μειώνοντας τα περιστατικά οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, αναμένεται να μειωθούν και τα περιστατικά αμελούς οδήγησης, χωρίς ζώνη/κράνος, χρήσης κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, υπερβολικής ταχύτητας και άλλα. Η ζωή είναι ό,τι πολυτιμότερο και με τη δράση αυτή η TRUST συμβάλλει στο να σωθούν χιλιάδες ζωές σε βάθος χρόνου.

Για να προλάβουμε το κακό

Η TRUST από πολύ νωρίς αναγνώρισε το πρόβλημα και θέλοντας να είναι μέρος της λύσης του ενσωμάτωσε την υπηρεσία «Αν θα πιείς μην οδηγήσεις, αλλά αν ήπιες ή είχες έκτακτο ιατρικό πρόβλημα, σε μεταφέρουμε δωρεάν και ασφαλισμένα» σε όλα τα συμβόλαια οχημάτων της εταιρείας. Παράλληλα, στους σχεδιασμούς της βρίσκεται και η συμβολή στην ανάπτυξη οδικής παιδείας από μικρή ηλικία, ώστε οι οδηγοί του αύριο να είναι πραγματικά υπεύθυνοι και συνειδητοποιημένοι.

Ο άνθρωπος στο επίκεντρο

Έχοντας ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο, η TRUST δεν περιορίζει την κοινωνική προσφορά της σε έναν και μόνο τομέα. Μάλιστα έχει προχωρήσει μαζί με επιχειρηματικούς εταίρους της στην ίδρυση του Leap Day Foundation. Ενός ιδρύματος το οποίο επικεντρώνεται στη στήριξη ατόμων και οικογενειών που διανύουν «δίσεκτο χρόνο». Παράλληλα στηρίζει ανεξάρτητες δράσεις άλλων οργανισμών και οργανωμένων συνόλων υπέρ της κοινωνίας, τόσο σε ανθρώπινο επίπεδο όσο και σε επίπεδο περιβάλλοντος. Ακόμα και σε ad hoc περιπτώσεις, η TRUST στέκεται στο ύψος των περιστάσεων αναλαμβάνοντας δράσεις ΕΚΕ προς τη στήριξη δυσπραγούντων.

ESG

Οι δράσεις ΕΚΕ αποτελούν μόνο έναν από τους πυλώνες προσφοράς της TRUST στην κοινωνία. Στη βάση των κριτηρίων ESG, η εταιρεία διασφαλίζει ένα εργασιακό περιβάλλον συμπερίληψης, προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης και στήριξης και την ίδια στιγμή χαράσσει πολιτικές που διασφαλίζουν ένα επαγγελματικό περιβάλλον σταθερότητας και αειφόρου ανάπτυξης, έχοντας πάντα στο κάδρο την προστασία του περιβάλλοντος. Στοιχεία για τα οποία έχει διακριθεί τρεις φορές από τον έγκριτο διεθνή οργανισμό Investors in People.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση