ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Twitter: Ο Μασκ προορίζει τον εαυτό του για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου

Σκοπεύει να αντικαταστήσει τον Παράγκ Άγκραουαλ, ο οποίος απολύθηκε μαζί με άλλα μεγάλα στελέχη μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς

Kathimerini.gr

Ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, θέλει να ηγηθεί του Twitter ως διευθύνων σύμβουλος, τουλάχιστον προς το παρόν, αναφέρει το Bloomberg.

Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να αναλάβει τον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου στον όμιλο μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του για το ποσό των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πέρα από την ηγετική θέση που κατέχει στην εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla και στην κατασκευάστρια εταιρεία διαστημικών σκαφών SpaceX.

Ο Μασκ σκοπεύει να αντικαταστήσει τον Παράγκ Άγκραουαλ, ο οποίος απολύθηκε μαζί με άλλα μεγάλα στελέχη μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο πρόσωπο που έχει γνώση του θέματος. Ο δισεκατομμυριούχος αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντα αυτά προσωρινά, αλλά μπορεί τελικά να συνεχίσει να τα ασκεί και μακροπρόθεσμα. Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η εξαγορά του Twitter από τον Μασκ θα προκαλέσει άμεση αναστάτωση στις λειτουργίες του Twitter, εν μέρει επειδή πολλές από τις ιδέες του για το πώς να αλλάξει την εταιρεία έρχονται σε αντίθεση με τον τρόπο λειτουργίας της εδώ και χρόνια. Έχει δηλώσει ότι θέλει να διασφαλίσει την «ελευθερία του λόγου» στο κοινωνικό δίκτυο, κάτι που είναι πιθανό να σημαίνει πιο χαλαρά πρότυπα ελέγχου περιεχομένου, και σχεδιάζει να επαναφέρει ορισμένους λογαριασμούς υψηλού προφίλ που εκδιώχθηκαν από το Twitter για παραβίαση κανόνων, όπως του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Γενικότερα, οι πρωτοβουλίες του Μασκ απειλούν να αναιρέσουν τις πολυετείς προσπάθειες του Twitter για περιορισμό του εκφοβισμού στην πλατφόρμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση