ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Venus Minerals: Έναρξη ερευνητικών γεωτρήσεων στο Magellan Project

H ανακοίνωση της εταιρείας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην επόμενη φάση της διαδικασίας αξιολόγησης του Magellan Project και στην έναρξη ερευνητικών γεωτρήσεων στην περιοχή Κοκκινόγιας, έχει προχωρήσει η Venus Minerals, με στόχο τον εντοπισμό αποθεμάτων χαλκού, με υψηλή περιεκτικότητα σε χρυσό και ασήμι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Venus Minerals, οι ερευνητικές γεωτρήσεις διενεργούνται σε συνέχεια των πρόσφατων ευρημάτων της Εταιρείας, βάσει των οποίων εκτιμάται ότι τα τμήματα Κοκκινόγιας, Κλήρου και Νέας Σιάς, που αποτελούν το Magellan Project, διαθέτουν συνδυασμένο απόθεμα ορυκτών 9,5 εκατομμυρίων τόνων με 0,65% χαλκό και πρόσθετη περιεκτικότητα σε χρυσό, ασήμι και ψευδάργυρο.

Το γεωτρητικό πρόγραμμα αναμένεται να επιβεβαιώσει τις μεγάλες ποσότητες που υπάρχουν σε χρυσό και ασήμι και την κατανομή της περιεκτικότητάς τους, γεγονός που δύναται να ενισχύσει την οικονομική βιωσιμότητα του κοιτάσματος.

Η έρευνα επικεντρώνεται στον χώρο μιας μικρής ιστορικής επιφανειακής εκμετάλλευσης, όπου σχεδιάζεται η ανόρυξη οκτώ γεωτρήσεων συνολικού βάθους 1,260 μέτρων, προκειμένου να εξακριβωθεί η μεταλλοφορία του κοιτάσματος, αντλώντας παράλληλα, περαιτέρω πληροφορίες που θα είναι χρήσιμες για το στάδιο της μεταλλουργικής δοκιμής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η έρευνα εστιάζει επίσης, σε αποθέματα που εντοπίστηκαν παλαιότερα, στο πλαίσιο υπόγειων εργασιών.

Μέσα στους επόμενους μήνες, η Εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει την έρευνά της και στις υπόλοιπες περιοχές του Magellan Project, μεταφέροντας τον εξοπλισμό της στις περιοχές των κοιτασμάτων Κλήρου και Νέας Σιάς.

Σε δηλώσεις του, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο γεωλόγος και Διευθύνων Σύμβουλος της Venus Minerals, Peter van der Borgh, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είναι «ιδιαίτερα αισιόδοξοι, καθώς το συγκεκριμένο έργο στηρίζεται στο ειδικό πρόγραμμα γεώτρησης που προηγήθηκε, το οποίο οδήγησε σε υποσχόμενα αποτελέσματα σε σχέση με την ακριβή τοποθεσία των ορυκτών κοιτασμάτων».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση