ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Wargaming: Συμφωνία για πώληση του 13.41% της Ελληνικής στην Eurobank

Η αγοραπωλησία υπόκειται στη λήψη των απαιτούμενων εποπτικών εγκρίσεων και θα ολοκληρωθεί μετά την πλήρη εκπλήρωσή τους

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Στις 30 Νοεμβρίου 2022, η Wargaming Group Limited («Η Εταιρεία») κατέληξε σε συμφωνία για πώληση του 13,41% (55.337.721 μετοχές) της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Hellenic Bank Public Company Limited («Ελληνική Τράπεζα») στην Eurobank S.A., έναντι συνολικού τιμήματος €70 εκατομμυρίων (€1.265 ανά μετοχή).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Wargaming, η αγοραπωλησία υπόκειται στη λήψη των απαιτούμενων εποπτικών εγκρίσεων από την Eurobank S.A και θα ολοκληρωθεί μετά την πλήρη εκπλήρωσή τους. ΄Όπως τονίζει η Wargaming, μέχρι τότε, η Wargaming Group Limited θα συνεχίσει να διατηρεί την πλήρη νομική και πραγματική κυριότητα των μετοχών προς πώληση, καθώς και όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτές.

Tην παρούσα στιγμή, η Εταιρεία κατέχει ποσοστό 20,60% στην Ελληνική Τράπεζα. Με την ολοκλήρωση της συμφωνημένης σύμβασης αγοραπωλησίας, η Εταιρεία θα συνεχίσει να διατηρεί σημαντικό μερίδιο στην Ελληνική Τράπεζα της τάξης του 7,2% (4ος μεγαλύτερος μέτοχος).

"Η Wargaming Group Limited επένδυσε στην Ελληνική Τράπεζα από την οικονομική κρίση του 2013 και έχει συμμετάσχει σε όλες τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. Σε αυτά τα 9 χρόνια από την επένδυση της Wargaming και έπειτα, η Ελληνική Τράπεζα έχει εξελιχθεί σε έναν μεγαλύτερο, ισχυρότερο και υγιέστερο τραπεζικό και χρηματοοικονομικό όμιλο", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση