ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χαλαρώσεις μέτρων για χώρους εστίασης ζητά ο ΣΙΚΑΠ

Ο ΣΙΚΑΠ καλεί ακόμη τους αρμόδιους «να σώσουν ό,τι σώζεται» έστω και την υστάτη ενόψει της νέας τουριστικής χρονιάς

ΚΥΠΕ

«Καταστροφικά» χαρακτηρίζει ο Γραμματέας του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου (ΣΙΚΑΠ) Γιώργος Σολωμού τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τους αρμόδιους για την αναχαίτιση της πανδημίας και ζητά χαλαρώσεις. Το 60% των επιχειρήσεων του κλάδου έκλεισε ενώ μείωση εργασιών κατά 70% καταγράφεται σε όσες μένουν ανοικτές, λέει.

Ο κ. Σολωμού σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση πως με τα μέτρα κατά του COVID-19 «έχει νοσήσει ο χώρος της εστίασης τόσο βαριά» ενώ κάνει λόγο για «απώλειες ζημιογόνες και καταστροφικές». Πολλές επιχειρήσεις έχουν αναστείλει την λειτουργία τους, αναφέρει ενώ καλεί τους αρμόδιους να εξεύρουν λύσεις και να ανακοινώσουν άμεσα κάποιες χαλαρώσεις. Σε πολλές χώρες έχουν αρθεί τα σοβαρά περιοριστικά μέτρα και δη σχετικά με την εστίαση, συμπληρώνει.

Η στήριξη στον κλάδο σε αυτό το τελικό πλάνο είναι «ανύπαρκτη», συμπληρώνει, με αποτέλεσμα «το 60% των επιχειρήσεων να έχουν κλείσει παγκύπρια και όσες είναι ανοικτές καταγράφουν μείωση των εργασιών τους κατά 70%». Λέει επίσης ότι πολλές επιχειρήσεις έχουν κλείσει, χωρίς να υπάρχουν σχέδια στο μέλλον για την επαναλειτουργία τους.

Ο ΣΙΚΑΠ καλεί ακόμη τους αρμόδιους «να σώσουν ό,τι σώζεται» έστω και την υστάτη ενόψει της νέας τουριστικής χρονιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση