ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χαμηλές προσδοκίες για τους τουρίστες από Βρετανία

Το άνοιγμα της βρετανικής αγοράς από την 1η Αυγούστου ως κατηγορία Β δεν σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο για μας, σημειώνει ο Υφυπουργός

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δεν πρέπει να αναμένεται άφιξη μεγάλου αριθμού ταξιδιωτών από τη Βρετανία, μετά την τοποθέτηση της στην Κατηγορία Β αναφορικά με τον κορωνοϊό, ανέφερε σήμερα ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, προσθέτοντας πως η Κύπρος εξακολουθεί να είναι ασφαλής προορισμός για τους επισκέπτες.

Σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Βορόκληνη και ερωτηθείς για το γεγονός ότι η Βρετανία έχει ενταχθεί στην κατηγορία Β όσον αφορά την άφιξη επισκεπτών στην Κύπρο, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος είπε πως «το άνοιγμα της βρετανικής αγοράς από την 1η Αυγούστου ως κατηγορία Β δεν σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο για μας, αφού οι διοργανωτές ταξιδιών δεν εντάσσουν αυτή τη στιγμή την Κύπρο στο πρόγραμμα τους επειδή ζητείται εκ των προτέρων τεστ κορωνοϊού».

Πρόσθεσε ότι «είναι μια αρχή για τη συγκεκριμένη αγορά, υπάρχει κόσμος που θέλει να έρθει από τη Βρετανία στην Κύπρο, ακόμα και αν χρειάζεται το τεστ, αλλά δεν πρέπει να αναμένει κάποιος ότι θα μπορέσουμε να έχουμε μεγάλους αριθμούς τουριστών από τη βρετανική αγορά, όσο η χώρα είναι στην Κατηγορία Β». Από υγειονομικής πλευράς, σημείωσε, «η Βρετανία αξιολογήθηκε, όπως και πολλές άλλες χώρες», εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «από τη στιγμή που το Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι είναι εντάξει να φτάνει κόσμος από τη χώρα αυτή, έχουμε πίστη ότι αυτό ισχύει».

Ανέφερε ακόμα ότι «τόσο οι Βρετανοί όσο και η Κύπρος, κάναμε μεγάλη υπομονή για να είμαστε τώρα εδώ. Δεν μπορώ να πω ότι είναι ένα γεγονός το οποίο χρήζει ιδιαίτερης σημασίας σε σχέση με άλλες αγορές, αφού για τη Βρετανία ακολουθήθηκε η διαδικασία που ακολουθήθηκε και για τις άλλες αγορές».

Αναφορικά με την εξασφάλιση πιστοποιητικού αρνητικό στον κορωνοϊό από τους Βρετανούς επισκέπτες, ο κ. Περδίος είπε πως «αυτό δεν μας προβληματίζει και το Υφυπουργείο Τουρισμού δεν θα προχωρήσει σε οποιεσδήποτε ενέργειες. Η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη ότι καμιά εθνικότητα δεν θα μπορεί να διενεργήσει το τεστ στην Κύπρο εκτός εάν αποδεδειγμένα, η συγκεκριμένη δυνατότητα δεν υπάρχει στο εξωτερικό. Οι πληροφορίες από τη Βρετανία είναι ότι ίσως είναι λίγο δύσκολο να εξασφαλιστεί το πιστοποιητικό αυτό, ωστόσο εξίσου δύσκολο ίσως και δυσκολότερο είναι και για άλλες χώρες του εξωτερικού». Όπως σημείωσε «η πολιτική μας θα συνεχίσει».

Σε άλλη ερώτηση ο Υφυπουργός Τουρισμού απάντησε πως «πρέπει να είμαστε περήφανοι για τον τρόπο που έχουμε χειριστεί την κατάσταση. Ήδη βλέπουμε άλλες χώρες, όπως η Ισπανία να έχουν κάνει σοβαρά πισωγυρίσματα και εκεί που οι Βρετανοί οργανωτές ταξιδιών ήθελαν την Ισπανία να ανοίγει χωρίς τεστ, σήμερα τρεις εβδομάδες μετά, βλέπουμε ότι ουσιαστικά μπήκε στοπ στην Ισπανία ζητώντας από όποιον επαναπατριστεί στη Βρετανία, ερχόμενος από τη χώρα αυτή, να μείνει σε αυτοπεριορισμό για δύο εβδομάδες».

Ο Σάββας Περδίος είπε ακόμα πως «δεν θεωρώ ότι η Κύπρος έχει λάβει λάθος αποφάσεις σε αυτό το κομμάτι, νομίζω ότι έχουμε πάρει πάρα πολύ καλές αποφάσεις, αυστηρές μεν αλλά για το καλό όλων εμάς και όσων επισκέπτονται τη χώρα μας. Χρειάζεται ακόμα λίγη υπομονή, είμαστε εδώ για να υποδεχθούμε τον κόσμο με βήματα σταθερά και η Κύπρος εξακολουθεί να παραμένει ασφαλής τουριστικός προορισμός».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση