ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Χάος και αναρχία» με τα ξεπουλήματα στην Κύπρο - Γιατί «ξεθωριάζουν»

Σαφώς ενοχλημένος ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣ ΠΟΒΕΚ, Στέφανος Κουρσάρης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σαφώς ενοχλημένος παρουσιάστηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣ ΠΟΒΕΚ, Στέφανος Κουρσάρης, για την έλλειψη συγκεκριμένων ημερομηνιών που να σηματοδοτούν την έναρξή των εκπτώσεων στην Κύπρο.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 95 και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΡΟΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ», ο κ. Κουρσάρης ανέφερε ότι τα ξεπουλήματα έχουν ξεθωριάσει τόσο πολύ που «στο τέλος της ημέρας δεν μας πιστεύουν ούτε οι καταναλωτές». Τόνισε ότι έχουν χάσει τη σημασία και την ουσία τους και ότι «θα πρέπει να τεθεί τέρμα σε αυτή την αναρχία και το χάος που επικρατεί».

Σε σχόλιο ότι οι καταναλωτές δεν ξέρουν πότε να αναμένουν τις εκπτώσεις, ο κ. Κουρσάρης απέδωσε το γεγονός αυτό στο ότι δεν υπάρχει πλέον θεσμοθετημένη περίοδος εκπτώσεων. «Το λιγότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μπερδευτεί ο καταναλωτής και το μεγαλύτερο να παραπλανηθεί», σημείωσε. Εξήγησε μάλιστα ότι εφόσον δεν μπορεί να ρυθμιστεί η κατάσταση με μια νομοθεσία, υπάρχουν παραδείγματα όπως η Ελλάδα, όπου εμπορικοί σύλλογοι καταλήγουν σε συμφωνία για το πότε να ξεκινούν τα ξεπουλήματα.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν πραγματικές εκπτώσεις στην Κύπρο, ο κ. Κουρσάρης είπε ότι υπάρχουν καλές τιμές και διευκρίνισε ότι παρά την τρικυμία αυξήσεων, στον τομέα της ένδυσης και υπόδησης οι αυξήσεις απορροφήθηκαν γύρω στο 5-6%. Προέτρεψε τους καταναλωτές πριν πραγματοποιήσουν κάποια αγορά κατά την διάρκεια των εκπτώσεων να κάνουν προηγουμένως τη βόλτα τους, να προβληματιστούν και να αξιολογήσουν τις τιμές.

Σε σχέση με τη χρονιά που πέρασε, ο κ. Κουρσάρης ανέφερε πως ήταν μια μικρή τονωτική ένεση για τις επιχειρήσεις, όχι όμως αρκετή, καθώς ήταν συγκριτικά γύρω στο 20-25% πίσω από το 2019.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση