ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χάος και σήμερα στα κατεχόμενα - Περιορισμένα τα καύσιμα

Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι η έλλειψη καυσίμων έχει επηρεάσει πολλούς τομείς

ΚΥΠΕ

Συνεχίζεται η υπό περιορισμό διοχέτευση καυσίμων στην αγορά στα κατεχόμενα, αλλά σήμερα πωλείται και βενζίνη 95 οκτανίων που τις προηγούμενες δύο ημέρες δεν υπήρχε.

Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών, Λεβέντ Τσιαγντάς δήλωσε ότι η πώληση βενζίνης 95 θα είναι πολύ περιορισμένη. Μεγαλύτερες είναι οι ποσότητες – αν και υπό περιορισμό επίσης – της βενζίνης 98 οκτανίων και της Euro diesel.

Ταυτόχρονα, ο «υπουργός ενέργειας και οικονομίας», Ερχάν Αρικλί κάλεσε τους πολίτες που θεωρούν ότι ένα βενζινάδικο έχει αποθηκευμένη ποσότητα στις δεξαμενές του αλλά δεν τις διαθέτει, να δώσει την πληροφορία στον αριθμό 171.

Ο κ. Αρικλί θεωρεί ότι το πρόβλημα με τα καύσιμα λύθηκε αφού οι δύο εταιρείες – προμηθευτές δίνουν από χθες (κάποιες) ποσότητες στην αγορά, αλλά υπάρχουν πληροφορίες ότι σταθμοί βενζίνης έχουν στοκ και δεν το χρησιμοποιούν. «Η αποθήκευση είναι βαρύ αδίκημα και το πρόστιμο μεγάλο»

Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι η έλλειψη καυσίμων έχει επηρεάσει πολλούς τομείς και εκείνους που χρησιμοποιούν μαζούτ ως καύσιμο παραγωγής. Η εφημερίδα αναφέρει ότι τις εξελίξεις επέκριναν έντονα οι ιδιοκτήτες μέσων μαζικής μεταφοράς, οι οδηγοί ταξί αλλά και οι κτηνοτρόφοι και γεωργοί, κάποιοι εκ των οποίων ακινητοποίησαν τα τρακτέρ τους.

Οι βενζινοπώλες, προστίθεται, περιμένουν την ερχόμενη Τρίτη που θα καθορισθούν οι τιμές των καυσίμων για να δουν τί θα γίνει κι αν θα υπάρξει επιδότηση από το «ταμείο σταθεροποίησης τιμών». Θεωρούν δε βέβαιο ότι θα υπάρξουν νέες αυξήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση