ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χάρης Λοϊζίδης στην «Κ»: Αχτίδα αισιοδοξίας με ορόσημο την 10η Μαΐου

Πώς σχολιάζει στην «Κ» ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, Χάρης Λοϊζίδης την απόφαση του Υπ. Συμβουλίου που αφορά στις ρυθμίσεις που θα ισχύουν από τις 10 Μαΐου

Της Άντρης Θρασυβούλου

Αχτίδα αισιοδοξίας για την επαναλειτουργία της οικονομίας και του τουρισμού για όλους με την χρήση του «πράσινου διαβατηρίου» με ορόσημο την 10η Μαΐου, χαρακτηρίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, Χάρης Λοϊζίδης. Σε δηλώσεις του στην «Κ», ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, ανέφερε ότι «τα νέα μέτρα όσο οδυνηρά κι αν είναι εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι ήταν απαραίτητα. Φαίνεται ότι θα αποτελέσουν ένα φραγμό στη μετάδοση των μολύνσεων και ταυτόχρονα ανοίγουν ένα παράθυρο ευκαιρίας να προχωρήσουν με αυξημένους ρυθμούς οι εμβολιασμοί κάτι που όλοι επιθυμούμε. Εκείνο όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι στις 10 Μαΐου θα επαναλειτουργήσει η οικονομία και ο τουρισμός για όλους με τη χρήση του πράσινου διαβατήριου που αποτελεί την αχτίδα αισιοδοξίας για το υπόλοιπο του χρόνου και εντεύθεν που έτσι κι αλλιώς θα είναι ο νέος τρόπος διακίνησης και εντός της ΕΕ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου ανακοίνωσε σήμερα ότι, από την 10η Μάιου 2021 οπότε και αίρονται τα περιοριστικά μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο και τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα (26/4) επαναφέρονται οι ρυθμίσεις που ισχύουν τώρα, με την προϋπόθεση ότι σε χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση (χώρους εστίασης, χώρους συνάθροισης, γυμναστήριο, λιανικό εμπόριο, θέατρα, κτλ), ο επισκέπτης θα πρέπει να έχει στην κατοχή του rapid test ή PCR σε ισχύ 72 ωρών ή να έχει εμβολιασθεί τουλάχιστον με την 1η δόση και να έχουν παρέλθει τρεις εβδομάδες ή να έχει νοσήσει από την ασθένεια COVID-19 τους τελευταίους 3 (τρεις) μήνες.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση