ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ξεκάθαρες θέσεις από την Υπ. Ενέργειας ζητούν οι συντεχνίες της ΑΗΚ

Ζητούν θέσεις που θα βάζουν «φρένο στην κατρακύλα του τομέα ηλεκτρισμού»

ΚΥΠΕ

Οι συνδικαλιστικές οργανώσειςστην ΑΗΚ κάλεσαν την Υπουργό Ενέργειας να προσέλθει στην αυριανή συνάντηση με τις συντεχνίες «με ξεκάθαρες θέσεις και τοποθετήσεις, που θα βάζουν φρένο στην κατρακύλα του τομέα ηλεκτρισμού», σημειώνοντας πως σε διαφορετική περίπτωση «θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για το τι θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα».

Η Υπουργός Ενέργειας, ο Υπουργός Οικονομικών με την μεσολάβηση του Υπουργού Εργασίας, θα συναντηθούν την Παρασκευή με τις συντεχνίες, για συζήτηση των προβλημάτων που αυτές καταγγέλλουν σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΑΗΚ και σχετίζονται κυρίως με θέματα στελέχωσης και στην συμμετοχή της στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», σύμφωνα με τα οποία, αξιωματούχοι που χειρίζονται τα σοβαρά θέματα της ενέργειας, «όπως ο Λειτουργός του Υπουργείου Ενέργειας και ο Πρόεδρος της ΡΑΕΚ, να εμφανίζονται ότι δεν γνώριζαν τα σοβαρά τεχνικά δεδομένα που αφορούν τον τομέα ηλεκτρισμού στον τόπο».

«Δυστυχώς αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα έπρεπε να είχαν πάρει σοβαρές αποφάσεις για την ενέργεια στον τόπο και διαφαίνεται ότι, στο ηπιότερο, στερούνται τέτοιας ικανότητας και εν πάση περιπτώσει οι ενέργειες τους πάντως δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον», υποστηρίζουν στην ανακοίνωσή τους οι συντεχνίες, χαρακτηρίζοντας την όλη στάση τους ως «καταστροφική για τον τόπο».

Όπως αναφέρουν «επειδή είμαστε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και οι ώρες που περνούμε για την ενέργεια είναι δραματικές με σοβαρές συνέπειες κόστους για τους πολίτες, την οικονομία και την ευημερία του τόπου, είναι για εμάς ανεπίτρεπτο να χειρίζονται τόσο σοβαρά θέματα άνθρωποι με τέτοιες νοοτροπίες».

Σημειώνουν ακόμη ότι «καλό θα είναι να ενημερωθεί η Υπουργός Ενέργειας από τον λειτουργό, ο οποίος απέκοψε τις θέσεις του συμπληρωματικού προϋπολογισμού της ΑΗΚ, που εμποδίζει την ΑΗΚ από τη δραστηριοποίηση της στις ΑΠΕ απαιτώντας την απενεργοποίηση συμβατικής παραγωγής (δηλ. Δεκέλεια) και για το τι υπονοεί όταν διαδίδει, σε επίσημη συνάντηση, ότι θα δείτε τι θα γίνει με τα Δίκτυα της ΑΗΚ μετά τις εκλογές!»

Καταλήγοντας, οι συντεχνίες σημειώνουν πως καλείται το Δ.Σ. της ΑΗΚ να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξει και να υλοποιήσει τις αποφάσεις του και ότι καλό θα ήταν να ενημερωθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το ποιοι υποσκάπτουν τις αποφάσεις του Υπουργικού του Συμβουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση