ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξεκινά η συμφωνία ΕΕ-Κίνας για προστασία γεωγραφικών ενδείξεων, εντός ζιβανία, κουμανταρία και ούζο

Μεταξύ των προϊόντων στη λίστα βρίσκονται για την Κύπρο η Ζιβανία (Τζιβανία / Ζιβάνα / Zivania), το Ούζο, η Κουμανδαρία (Commandaria) και το Λουκούμι Γεροσκήπου (Loukoumi Geroskipou).

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ εξέδωσε σήμερα απόφαση για τη σύναψη της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σχετικά με τη συνεργασία και την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων (ΓΕ).

Μεταξύ των προϊόντων στη λίστα βρίσκονται για την Κύπρο η Ζιβανία (Τζιβανία / Ζιβάνα / Zivania), το Ούζο, η Κουμανδαρία (Commandaria) και το Λουκούμι Γεροσκήπου (Loukoumi Geroskipou).

Από την Ελλάδα καταγράφεται η Φέτα, το Ούζο, το κρασί της Σάμου, οι ελιές Καλαμών, η μαστίχα Χίου, το ελαιόλαδο της Σητείας, ο Κρόκος Κοζάνης, η κεφαλογραβιέρα, η γραβιέρα Κρήτης, το λάδι της Καλαμάτας, το λάδι από το Βόρειο Μυλοπόταμο Ρεθύμνης και το λάδι από Κολυμβάρι Χανίων, το Τσίπουρο, η Ρετσίνα Αττικής, το λάδι Λακωνίας και το λάδι Πεζών Ηρακλείου.

Συνολικά μια λίστα με 100 ευρωπαϊκά γεωργικά προϊόντα διατροφής, όπως τα Queso Manchego, Champagne, Cava, Polska Wódka, Münchener Bier, Irish whisky, Porto Prosciutto και di Parma θα προστατεύονται νόμιμα στην Κίνα από απομιμήσεις και κακή χρήση.

Ομοίως, 100 κινεζικά προϊόντα, για παράδειγμα Pixian Dou Ban (Pixian Bean Paste), Anji Bai Cha (Anji White Tea), Panjin Da Mi (Panjin Rice) και Anqiu Da Jiang (Anqiu Ginger), θα προστατεύονται στην ΕΕ, επομένως διασφάλιση του αμοιβαίου σεβασμού των καλύτερων αμφοτέρων των γεωργικών παραδόσεων.

"Είναι η πρώτη φορά που υπογράψαμε συμφωνία με την Κίνα για την αμοιβαία προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων. Τα ευρωπαϊκά προϊόντα θα προστατεύονται καλύτερα στην κινεζική αγορά σε σχέση με παρόμοια προϊόντα που δεν έχουν την καταγωγή που υποδεικνύεται από αυτήν τη γεωγραφική ένδειξη. Αυτό θα βοηθήσει Οι ευρωπαϊκές εξαγωγές προς την Κίνα και ενισχύουν τη θέση τους στην αγορά", δήλωσε ο Peter Altmaier, Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας και προεδρεύων του Συμβουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Πάνω από 2.000 οι συλλήψεις στις διαδηλώσεις υπέρ Ναβάλνι

«Πούτιν και Ερντογάν, ίδιο πιτσίμι! »
ΑΚΑ  |  12:28

«Είχαμε σχέση, δεν ήταν βιασμός»

«Ένας γάδαρος βιαστής μίλησε. Κανονίστε τον!!!»
ΑΚΑ  |  12:27

Σε ελεύθερη πτώση το bitcoin το τελευταίο 15νθήμερο

«Φίλος, γνώστης των οικονομικών είπε προ 3 ετών ότι οι `ανακαλύψαντες` το bitcoin θα βρεθούν πίσω από ...»
ΑΚΑ  |  12:25

Πρ. Βουλής στην «Κ»: Μονόδρομος η δημοσιοποίηση της Λίστας Γιωρκάτζη

«Πρόεδρε της Βουλής, άμα το δούμε εν να τα πιστέψουμε! Το γεγονός ότι ανήκεις στο ΑΚΕΛ μας κάνει να ...»
ΑΚΑ  |  12:20

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση