ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:13
 

Ξεκίνησε το Σχέδιο Εθελουσίας της Τράπεζας Κύπρου

Μέχρι τις 18 Οκτωβρίου θα έχουν τη δυνατότητα οι υπάλληλοι να πατήσουν το κουμπί της εξόδου

Newsroom K

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου ξεκίνησε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Τράπεζας Κύπρου.

Οι τραπεζουπάλληλοι θα έχουν τη δυνατότητα να πατήσουν το κουμπί της εξόδου από την Τράπεζα Κύπρου μέχρι και την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου.

Στάλθηκε εσωτερικό μήνυμα προς τους τραπεζικούς υπαλλήλους από τον CEO της Τράπεζας, τον Πανίκο Νικολάου και οι υπάλληλοι θα λάβουν άλλο ένα μήνυμα με τις πρόνοιες του Σχεδίου.

Το μήνυμα που απέστειλε ο CEO της Τράπεζας Κύπρου:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Τα τελευταία χρόνια, η πρόοδος μας προς την ανάκαμψη ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η πρόοδος αυτή δεν ήταν τυχαία, αλλά το άμεσο αποτέλεσμα δύσκολων αποφάσεων και της σκληρής δουλειάς όλων μας. Ωστόσο η πορεία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί και απαιτούνται ακόμα πολλές κινήσεις, με τον ίδιο επαγγελματισμό.

Γνωρίζουμε τις πραγματικότητες και τις ζούμε καθημερινά. Η διασφάλιση της βιωσιμότητας της Τράπεζας μας είναι πρώτιστης σημασίας. Ενόψει του διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος στον τραπεζικό τομέα, όπου τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλά και τα λειτουργικά έξοδα αυξάνονται λόγω του αυστηρού ρυθμιστικού και εποπτικού περιβάλλοντος, υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω εξορθολογισμό, περαιτέρω εκσυγχρονισμό και μείωση του κόστους λειτουργίας της Τράπεζας.

Αντιμέτωποι με τις πιο πάνω προκλήσεις, καλούμαστε να προβούμε σε σημαντικές αλλαγές του σημερινού μοντέλου λειτουργίας της Τράπεζας, ώστε να είναι ανταγωνιστικό και να διασφαλίζει την επιτυχή πορεία του οργανισμού σε μακροχρόνια βάση. Ταυτόχρονα, πρέπει να επενδύσουμε στο πρόγραμμα Ψηφιακής Μεταμόρφωσης έτσι ώστε να απλοποιήσουμε την εκτέλεση των εργασιών μας και να προσφέρουμε βελτιωμένες εμπειρίες στους πελάτες μας.

Αναπόφευκτα οι αλλαγές αυτές θα επηρεάσουν την υφιστάμενη δομή/λειτουργία της Τράπεζας αφού στο σύνολο της θα λειτουργεί με λιγότερο προσωπικό.

Στα πλαίσια αυτά και όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία και την καλή μας συνεργασία με την ΕΤΥΚ, έχει τεθεί στην ΕΤΥΚ για διαβούλευση το νέο μοντέλο λειτουργίας της Τράπεζας (Σχέδιο Αναδιοργάνωσης), το οποίο περιγράφει τις σημαντικές αλλαγές ανά επιχειρηματική περιοχή και κατ’ επέκταση την κατάργηση σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας.

Έχοντας έντονη την αίσθηση της ευθύνης και πλήρη επίγνωση του αντίκτυπου που οι ενέργειες αυτές θα έχουν στο προσωπικό μας, ανακοινώνουμε σήμερα Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης (ΣΕΑ). Σε αυτό το κρίσιμο χρονικό σημείο για την Τράπεζα μας, το ΣΕΑ θα επιτρέψει σε πολλούς συναδέλφους να αποχωρήσουν ομαλά, με ένα αξιόλογο πακέτο ωφελημάτων, αφού αξιολογήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα και πάρουν τις δικές τους αποφάσεις.

Το Σχέδιο θα είναι σε ισχύ από την 4η έως και την 18η Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένης. Θα ακολουθήσει ξεχωριστή ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις παραμέτρους και άλλες λεπτομέρειες του Σχεδίου.

Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τις ευθύνες μας απέναντι στο προσωπικό μας και η απόφαση αυτή δεν έχει ληφθεί χωρίς να προηγηθεί σοβαρή σκέψη και διαβούλευση με τη Συντεχνία, της οποίας οι απόψεις έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Τόσο η διευθυντική μου ομάδα όσο και εκπρόσωποι της ΔΑΔ θα είναι στη διάθεση σας για οτιδήποτε θέλετε να συζητήσετε για το Σχέδιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X