ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ξεπέρασαν τους τζίρους των Χριστουγέννων οι υπεραγορές

Σε πρώτη ζήτηση αντισηπτικά, μακαρόνια και χαρτί υγείας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Καταναλωτική φρενίτιδα έφερε ο κορωνοϊός στην Κύπρο. Σύμφωνα με έρευνα αγοράς της «Κ», μεταξύ εμπόρων του λιανικού εμπορίου η αύξηση των πωλήσεων φέρεται να ξεπερνά το 400% της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ξεπερνώντας τις πωλήσεις των Χριστουγέννων, που θεωρούνται η πλέον δυνατή περίοδος κατανάλωσης.

Σε πρώτη γραμμή ζήτησης βρίσκονται τα αντισηπτικά υγρά και τζελ, ενώ ακολουθούν τα ζυμαρικά, τα όσπρια, το χαρτί υγείας και γενικά τα υγρά καθαρισμού. Ζήτηση μεγάλη επίσης παρατηρείται στα κοτόπουλα αλλά και στις κονσέρβες. Μέχρι στιγμής δεν παρατηρούνται προβλήματα στον ανεφοδιασμό των προϊόντων, ενώ με βάση και τις σημερινές ενδείξεις, η αγορά έχει αποθέματα για ανεφοδιασμό ενός μηνός.

Υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς των σουπερμάρκετ δεν παρέλειψαν να τονίσουν στην «Κ» την απαρέσκειά τους για τις υπερβολές των καταναλωτών. Σε μια περίπτωση, ηλικιωμένη κυρία φόρτωσε 50 πακέτα μακαρονιών, και στην ερώτηση υπαλλήλου της υπεραγοράς πόσα είναι τα μέλη της οικογένειάς της, απάντησε ότι είναι μόνο αυτή και ο σύζυγός της, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για την ψυχραιμία αλλά και την κοινή λογική που οφείλουμε όλοι σαν κοινωνία να υιοθετήσουμε μπροστά σε αυτή την κρίση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση