ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χωρίς κανένα πρόβλημα η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου στην Πάφο

Όλοι οι καταστηματάρχες έχουν ήδη προμηθευτεί με προστατευτικές μάσκες λαμβάνοντας όλα να ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Χωρίς κανένα πρόβλημα επαναλειτούργησαν οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου στην Πάφο σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΒΕΚ Πάφου Ανδρέα Ευριπίδου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ευριπίδου που περιόδευσε χτες στην Πάφο, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, ανέφερε πως η λειτουργία των καταστημάτων διέπεται από τα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας όπως αυτά καθορίστηκαν από τα αρμόδια Υπουργεία Υγείας και Εργασίας. Επίσης όλοι οι καταστηματάρχες έχουν ήδη προμηθευτεί με προστατευτικές μάσκες λαμβάνοντας όλα να ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας τόσο για τους ιδίους όσο και για τους πελάτες τους, όπως είπε.

Ο κ. Ευριπίδου ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως η πλειονότητα των καταστημάτων εκτός του εμπορικού κέντρου προσπαθούν να επαναλειτουργήσουν έστω και με μειωμένο προσωπικό , προσθέτοντας πως ακόμη και οι εστιάτορες που αναμένεται να ανοίξουν στις 21 Μαΐου βρίσκονται στους χώρους και προβαίνουν σε σχετικές εργασίες.

Πρόσθεσε επίσης πως αποτελεί μια ευκαιρία για το κοινό να επισκεφτεί και τα καταστήματα που βρίσκονται εκτός εμπορικού κέντρου .

Ο κ. Ευριπίδου έστειλε το μήνυμα προς τους επιχειρηματίες των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου να επιδείξουν υπομονή , ψυχραιμία, κουράγιο και πολύ προσπάθεια για να πάν όλα καλά.

Επίσης ενημέρωσε πως θα δοθεί και επιπρόσθετος αριθμός μασκών αφού αυτές, όπως εξήγησε, διατέθηκαν αρχικά σε καταστηματάρχες που έρχονται σε άμεση επαφή με το κοινό. Επίσης με αριθμό μασκών θα προμηθευτούν και οι τεχνίτες οχημάτων και άλλοι.

Εξάλλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Κυριάκος Κυριάκου καταστηματάρχης, πρόεδρος του Σωματείου "Φίλοι της Παλιάς Πόλης" της Πάφου, ανέφερε πως υπάρχει κάποια επιφυλακτικότητα στο κοινό, ωστόσο οι καταστηματάρχες άρχισαν να δέχονται τηλέφωνα και μηνύματα από τους πελάτες τους που ζητούν πληροφορίες.

Εμείς συνέχισε, τους ενημερώνουμε, ότι έχουμε λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας και πέρα των γνωστών μέτρων που έχουν προταθεί από το Υπουργείο, για το καλό όλων και των επισκεπτών.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στους ατμοκαθαριστές που συμβάλουν στην αποστείρωση των ενδυμάτων πριν και μετά και την δοκιμή, αλλά και των υποδημάτων, σημειώνοντας πως τα περισσότερα καταστήματα στην Πάφο, λειτουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Ως καταστηματάρχες είπε ο κ. Κυριάκου προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε σ΄έναν ιό που δεν γνωρίζουμε ακριβώς την συμπεριφορά του. Εκτίμησε πως οι επισκέπτες αναμένεται να ξεθαρρέψουν ακόμη περισσότερο αφού από χτες,- όπως είπε- κάποιοι επισκέφτηκαν τα καταστήματα.

Επιπρόσθετα ο κ. Κυριάκου εξέφρασε την αγωνία που έχει εισπράξει από συναδέρφους για τα ενοίκια για τα οποία, μέχρι στιγμής δεν έχει παρθεί θέση από την κυβέρνηση .

Eνώ σημείωσε, δεν έχουμε παράπονο για την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ζωή , εντούτοις παρατήρησε , είναι πολύ βασικό πέραν του τζίρου των μηνών που έχει χαθεί που θα μεταφραστεί λίγο πολύ σε χρέη, τουλάχιστον , όπως είπε, να γίνει κάτι με το θέμα των ενοικίων, όπως συμβαίνει και με την Ελλάδα .

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα εποχή για το Life Tsai

Νέα εποχή για το Life Tsai

Επαναλανσάρεται σε νέα συσκευασία και 3 σειρές και διανέμεται στην Κύπρο, από τη Χαραλαμπίδης Κρίστης: World Recipes, Super ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ