ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υφ. Τουρισμού: Αναζητεί 300 δωμάτια για πρόσφυγες από την Ουκρανία

Μέχρι αύριο θα υποβάλλονται οι προσφορές από ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε αναζήτηση ξενοδοχείων και καταλυμάτων τα οποία θα φιλοξενήσουν εκτοπισθέντες από την Ουκρανία βρίσκεται το Υφυπουργείο Τουρισμού, το οποίο προχώρησε σε νέο διαγωνισμό, ώστε να εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος αριθμός των δωματίων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εκτιμάται ότι αν συνεχιστεί η ροή εκτοπισθέντων προς τα ξενοδοχεία είναι δυνατό κατά την 1/6/2023 να απαιτούνται περίπου 300 δωμάτια (που δεν έγινε κατορθωτό να εξασφαλιστούν μέσω της προηγούμενης διαδικασίας σύναψης σύμβασης) και μέχρι τη λήξη της παρούσας διαγωνιστικής διαδικασίας θα απαιτούνται επιπλέον δωμάτια ανάλογα με τις νέες ροές.

Ωστόσο ο ακριβής αριθμός των δωματίων που θα χρησιμοποιηθούν τελικά δεν είναι εκ των προτέρων γνωστός μπορεί να είναι κατά πολύ μεγαλύτερος εάν παρουσιαστούν αυξημένες αφίξεις ή και κατά πολύ λιγότερος εάν υπάρχουν αναχωρήσεις από τα ξενοδοχεία και η Αναθέτουσα Αρχή δεν δεσμεύεται για τη φιλοξενία οποιουδήποτε αριθμού ατόμων και κατ’ επέκταση για τη χρήση οποιουδήποτε αριθμού δωματίων.

Οι προσφορές από ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων θα μπορούν να υποβάλλονται μέχρι αύριο.

Μέγιστο κόστος διανυχτέρευσης

Η Αναθέτουσα Αρχή έχει καθορίσει τις μέγιστες αποδεκτές τιμές μονάδας, ενώ προσφορές με τιμές μονάδας που υπερβαίνουν τις τιμές αυτές θα απορρίπτονται:

Μέγιστη Αποδεκτή Τιμή Μονάδας 1: €65,00 ανά δωμάτιο ημερησίως, μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, σε περίπτωση που στο δωμάτιο φιλοξενείται ένα άτομο 18 ετών και άνω.
Μέγιστη Αποδεκτή Τιμή Μονάδας 2: € 95,00 ανά δωμάτιο ημερησίως, μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, σε περίπτωση που οι φιλοξενούμενοι στο δωμάτιο 18 ετών και άνω θα είναι δύο.

Σε περίπτωση που στο ίδιο δωμάτιο θα διαμένει και παιδί/α κάτω των 18 ετών, τότε οι προαναφερόμενες Τιμές Μονάδας θα αυξάνονται:

Αποδεκτή Τιμή Μονάδας 3: Καθορίζεται σταθερή τιμή € 10,00 μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για κάθε παιδί άνω των 2 μέχρι 12 ετών. Παιδιά έως 2 ετών θα φιλοξενούνται δωρεάν, ενώ για κάθε παιδί άνω των 12 ετών η σταθερή τιμή καθορίζονται τα € 15,00 μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Η χρηματοδότηση θα καλυφθεί από εθνικούς πόρους, ενώ μέρος των δαπανών αναμένεται να παραχωρηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως πρόσθετες πιστώσεις με την μορφή έκτακτης βοήθειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση