ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Εμπορίου: Στημένο «θέατρο» η χθεσινή συνεδρία για το e-kalathi

Ενοχλημένος ο Υπουργός για τη στάση κομμάτων και ΕΠΑ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για «στημένο» θέατρο στην χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για το ηλεκτρονικό καλάθι, έκανε λόγο ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου.

Μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ», ο κ. Παπαναστασίου είπε ότι χθες υπήρξε μια «σοβαρή μεταλλαγή» στη στάση συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων προς το νομοσχέδιο, αλλά αυτό που τον εξέπληξε περισσότερο ήταν η τοποθέτηση της ΕΠΑ η οποία, όπως σημείωσε, είχε πει ότι η διαφάνεια πιθανόν να προκαλέσει καρτέλ. Υποστήριξε ότι η Επιτροπή δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την εν λόγω τοποθέτηση και γι’ αυτό ζήτησε συνάντηση προκειμένου να του εξηγήσουν «πώς μπορούν να τοποθετούνται με αυτό τον τρόπο για ένα εργαλείο διαφάνειας».

Σε ερώτηση αν πίσω από την αλλαγή πλεύσης σε πολιτικό επίπεδο βρίσκονταν μικροπολιτικά κίνητρα, ο κ. Παπαναστασίου τόνισε «μικροπολιτικά ή μεγαλοπολιτικά, δεν έχει καμία σημασία, σημασία έχει ότι σκοτώνουμε τον καταναλωτή».

Κληθείς να πει εάν αυτή η προσπάθεια εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι, ανέφερε ότι «είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε εισηγήσεις και τεκμηριωμένες προτάσεις, αλλά να λένε διάφορα απλώς για να παρασύρουν οργανωμένα σύνολα σε κατευθύνσεις υπέρ τους, δεν το δέχομαι. Θέλω να υπάρχει ένας παραγωγικός διάλογος κάτι το οποίο δεν υπήρχε στη συγκεκριμένη επιτροπή. Ήταν ένα στημένο θέατρο στο οποίο είδαμε να χρησιμοποιούν ό,τι όπλο είχαν στην φαρέτρα τους για να σκοτώσουν το εργαλείο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση