ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ζημιές λόγω πανδημίας για τον Louis plc

Η πώληση των ξενοδοχείων στην Ελλάδα ωστόσο μείωσε την επιδείνωση των αποτελεσμάτων κατά 5,3 εκατ. ευρώ

Newsroom K

Αρνητικό πρόσημο έχουν τα καθαρά αποτελέσματα του συγκροτήματος Louis, για το οικονομικό έτος που έληξε τον Δεκέμβριο του 2020. Ωστόσο, αυτά φαίνεται να υπερκαλύπτονται από το σημαντικό κέρδος ύψους 84 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε από την πώληση πέντε ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα, πράξη που ολοκληρώθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2020. Βάσει αυτών των δεδομένων το καθαρό κέρδος που καταγράφηκε το 2020 ήταν 12,9 εκατ. ευρώ έναντι 18,2 εκατ. ευρώ κατά το 2019. Υπήρξε επιδείνωση στα καθαρά αποτελέσματα έτους κατά 5,3 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα καταγράφονται ζημιές ύψους 28,9 εκατ. ευρώ κατέγραψε το 2020 το Συγκρότημα Louis plc, σε σχέση με κέρδος 68,9 εκατ. ευρώ το 2019, παρουσιάζοντας αρνητική απόκλιση της τάξης των 97,8 εκατ. ευρώ. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των ενοποιημένων οικονομικών αποτελεσμάτων του συγκροτήματος, τα λειτουργικά αποτελέσματα έχουν επηρεαστεί σημαντικά από το γεγονός ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2020 σχεδόν όλες οι εργασίες του συγκροτήματος ευρίσκοντο σε αναστολη λόγω της πανδημίας. Είχαν προηγηθεί οι χειμερινοί μήνες με πολύ χαμηλές πληρότητες. Σημειώνεται επίσης ότι τόσο τα πλοία, όσο και τα ξενοδοχεία της εταιρείας δεν λειτουργούσαν και σε ορισμένες περιπτώσεις παραμένουν σε αδράνεια λόγω της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, ο κύκλος εργασιών για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 ήταν μόνο 17,3 εκατ. σε σύγκριση με 215,6 εκατ. κατά το 2019. Τα αποτελέσματα από εργασίες, μετά τα καθαρά έξοδα χρηματοδότησης παρουσίασαν ζημιά ύψους 69,5 εκατ. έναντι κέρδους 20,1 εκατ. κατά το 2019, μια αρνητική απόκλιση της τάξης του 89,6 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα αναφέρεται η αρνητική επίδραση της ζημιάς ύψους 2,3 εκατ. ευρώ από την τροποποίηση του τραπεζικού δανεισμού του Συγκροτήματος κατά το 2020, σε σχέση με κέρδος από αναδιάρθρωση δανεισμού 16,9 εκατ. ευρώ το 2019. Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του 2019 περιλάμβαναν ζημιά ύψους 14 εκατ. ευρώ σχετικά με απομείωση στην αξία περιουσιακών στοιχείων, κάτι που για το 2020 δεν υφίσταται.

Αναστολή πληρωμών δόσεων και τόκων

Σημειώνεται ότι λόγω της πρωτοφανούς κατάστασης λόγω πανδημίας, το Συγκρότημα έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα για περιορισμό των εξόδων και των δαπανών. Προχώρησε σε αναστολή των πληρωμών δόσεων και τόκων για όλα τα δάνεια ενώ εξασφάλισε την απαιτούμενη ρευστότητα για κάλυψη των αναγκών του. Συμμετείχε σε διάφορα κυβερνητικά προγράμματα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων σε Κύπρο και Ελλάδα. Λόγω της αβεβαιότητας, το Συγκρότημα δεν είναι σε θέση να προβεί σε οποιεσδήποτε προβλέψεις για τα αποτελέσματα του 2021.

Σημειώνεται ότι η ένδειξη αποτελέσματος για το 2020 δεν έχει ελεχθεί από τους ανεξάρτητους εξωτερικούς ελεγκτές της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 59 και 60 ετών

«Ποιος φωστήρας παρακάμπτει τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω και δίνει προτεραιότητα σε άτομα μικρότερης ...»
Theodoros  |  22:15

Καταγγελίες Γ. Αρέστη κατά ΚΕΔΙΠΕΣ για επιλεκτική διαρροή εις βάρος του γιου του και του ιδίου

«Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, τουλάχιστόν να διασώσει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπει, να εμπλακεί ...»
Ηρόδοτος Χριστοδουλίδης  |  11:24

8 διευθύνσεις για bao bun που έρχονται στην πόρτα σου

«Καλό το άρθρο, αλλά παραλείψατε να αναφέρετε το καλύτερο bao bun στη Λευκωσία, το Bao Cyprus (@bao_cyprus)! ...»
Μαρία Πυρίσιη  |  17:58

Μπαχτσελί για τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

«Γιατί δεν λέει ή γράφει καποοιος ότι η μηναρές ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , έχει προσκολιθεί σε υφιστάμενο χριστιανικό ...»
ΜΧ  |  15:03

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

2021 KPMG CEO Outlook Pulse Survey

2021 KPMG CEO Outlook Pulse Survey

Σχεδόν οι μισοί από τους διευθύνοντες συμβούλους ανά το παγκόσμιο δεν αναμένουν επιστροφή στην «κανονικότητα» μέχρι το 2022 ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ