ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ζητούν 100 προσλήψεις στο Τμ. Περιβάλλοντος

Υποστελέχωση και απειλές έφεραν στάση εργασίας και διαμαρτυρία έξω από την Βουλή

Της Μαρίας Ηρακλέους

Στην σκιά των αναφορών για ελλιπείς ελέγχους από το τμήμα Περιβάλλοντος μετά την πυρκαγιά σε ελαστικά στο Βασιλικό, ο κλάδος υπαλλήλων του Τμήματος ετοιμάζεται για στάση εργασίας και εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή την Παρασκευή. Εκείνη την ώρα θα είναι σε εξέλιξη η έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Περιβάλλοντος η οποία θα εξετάσει το θέμα συλλογής και φύλαξης ανακυκλώσιμων υλικών. Μέσα στην επιτροπή θα βρίσκεται ο διευθυντής του Τμήματος, Κώστας Χατζηπαναγιώτου, ο οποίος αναμένεται να μεταφέρει μεταξύ άλλων και τα αιτήματα του προσωπικού- άμεση ενίσχυση και κάλυψη τουλάχιστον 80-100 θέσεων. Η εικόνα της υποστελέχωσης μεταφέρθηκε μέσω ανακοίνωσης ο κλάδος υπαλλήλων του Τμήματος Περιβάλλοντος (ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ) και ενισχύθηκε από τις σημερινές δηλώσεις του διευθυντή του Τμήματος, Κώστα Χατζηπαναγιώτου, στην εκπομπή του ΣΠΟΡ FM, Διασπορά Ειδήσεων, όπου έκανε λόγο για επιτακτική ανάγκη προσλήψεων τουλάχιστον 80-100 υπαλλήλων. Και αυτό, όπως είπε, πρόκειται για την συντηρητική εκτίμηση των αναγκών. Οι ελλείψεις κατά τον Διευθυντή του Τμήματος δεν περιορίζονται μόνο στον αριθμό του προσωπικού του τμήματος αλλά και ευρύτερα. «Είμαστε το μοναδικό κράτος που δεν έχουμε υπουργείο περιβάλλοντος και τμήμα περιβαλλοντικών ελέγχων».

Οι απειλές

Την ίδια ώρα, τόνισε, το προσωπικό δέχεται συνεχείς επικρίσεις και απειλητική στάση κατά την εφαρμογή του ελέγχου, ενώ υπάρχει στην κοινωνία η εντύπωση για ανεπάρκεια, κάτι που οφείλεται ωστόσο στην υποστελέχωση του τμήματος, όπως ανέφερε. Κατά την διενέργεια ελέγχων, οι λειτουργού του τμήματος δαχτυλοδείχνονται, απειλούνται και χρειάζεται να ζητούν την άποψη του διευθυντή και του επιθεωρητή για να καταθέσουν στην αστυνομία ή να δώσουν εξώδικα. Λόγω αυτών που συμβαίνουν νιώθουν ότι δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους σωστά. Ήδη κάποια περιστατικά έχουν καταγγελθεί ενώ συχνά τα πρόστιμα επιδίδονται με την συνοδεία της αστυνομίας. Αυτό, όπως επισήμανε, επηρεάζει αναπόφευκτα τη διαδικασία ελέγχων και αδειοδοτήσεων.

Στην ανακοίνωση του κλάδου υπαλλήλων αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το προσωπικό σε καμία περίπτωση, δεν αποδέχεται να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος όλων των προβλημάτων που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και τα οποία εκπορεύονται από συστημικά/ διαρθρωτικά/ θεσμικά ζητήματα και ανεπάρκειες που χρονολογούνται, των οποίων η ευθύνη για επίλυση σίγουρα δεν είναι στους ώμους των υπαλλήλων του Τμήματος Περιβάλλοντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Κέρδη 37,2 εκατ. για Eurobank

Κέρδη 37,2 εκατ. για Eurobank

Ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, επαναλαμβανόμενη κερδοφορία και πλεονάζουσα ρευστότητα είναι τα βασικά στοιχεία που πηγάζουν ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ