ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπερψηφίστηκε με 29 «ναι» ο Προϋπολογισμός του 2023

Καταψήφισαν το ΑΚΕΛ, Οικολόγοι, ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ ενώ στη διαδικασία συμμετείχαν 54 βουλευτές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με 29 «ναι» και 24 «όχι» υπερψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ο Προϋπολογισμός του 2023.

Ο κρατικός Προϋπολογισμός εγκρίθηκε με τις ψήφους του ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ, που είχαν δηλώσει εξάλλου πριν την έναρξη της διαδικασίας ότι θα υπερψήφιζαν τον Προϋπολογισμό του 2023.

Καταψήφισαν το ΑΚΕΛ, Οικολόγοι, ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ ενώ στη διαδικασία συμμετείχαν 54 βουλευτές.

LIVE Ενημέρωση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων:

20:35 - Ψηφίστηκε ο Προυπολογισμός του 2023 απο 29 βουλευτές εκ των 54 που συμμετείχαν στη διαδικασία.

20:34 - Στις 46 παρέμειναν οι εγκριθείσες τροπολογίες. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψήφισης ή απόρριψης των 111 συνολικά τροπολογιών.

20:26 - Ως τώρα έχουν εγκριθεί 28 τροπολογίες από τις συνολικά 111 που έχουν έρθει στην Ολομέλεια. Πιθανώς να μην αλλάξει αυτός ο αριθμός, καθώς πλέον είναι για ψήφιση ή όχι τροπολογίες που δεν μπορούν να λάβουν πλειοψηφία.

20:10 - Ο κ. Κουλίας προχωρά στην ψηφοφορία και τροπολογιών που δεν συμπληρώνουν πλειοψηφία.

19: 50 - Η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε τις δύο (2) τροπολογίες που αφορούσαν δαπάνες που σχετίζονταν με τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή. Συγκεκριμένα, γινόταν εισήγηση για αποκοπή οποιωνδήποτε δαπανών αφορούν δραστηριότητες, εκδηλώσεις, μνημόσυνα, ανέγερση και συντήρηση μνημείων, ξεναγήσεις, εκδόσεις σε σχέση με τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή. Επίσης, τροπολογία αφορούσε δαπάνες για το Ίδρυμα Μνημείου Στρατηγού Γ.Γρίβα Διγενή, καθώς και οποιεσδήποτε άλλες δραστηριότητες, εκδηλώσεις, μνημόσυνα, ανέγερση και συντήρηση μνημείων, ξεναγήσεις και εκδόσεις που αφορούν τον Γρίβα.

19:45 - Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 30 τροπολογίες από τις 111 και έχουν απορριφθεί 3.

19:28 - Ο κ. Ζ.Κουλίας επανάρχισε τη ψηφοφορία για τις 111 τροπολογίες.

19:25 – Οι βουλευτές χαρακτήρισαν καταδικαστέες όποιες βιαιοπραγίες έγιναν έξω από τη Βουλή. Η βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, κ. Αλεξάνδρα Ατταλίδου αντέδρασε για τα υβριστικά συνθήματα που φώναζαν για την ίδια οι διαδηλωτές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Λουκαίδης λαμβάνοντας το λόγο ζήτησε από τους βουλευτές να καταδικάσουν τις αναφορές που έγιναν έξω από τη Βουλή. Με τη σειρά του καταδίκασε τις ενέργειες αυτές ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ καταδίκασε τις πράξεις αυτές και ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρήστου. Άφησε ωστόσο αιχμές, λέγοντας πως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποιος το ξεκίνησε το όλο συμβάν τις προηγούμενες ημέρες. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος καταδίκασε και αυτός με τη σειρά του τις ενέργειες της βίας και είπε χαρακτηριστικά πως ντρέπεται για συμπεριφορές εκτός της αιθούσης. Σε παρόμοια δήλωση και ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν, ενώ τις καταδίκασε και ο κ. Θεοπέμπτου.

19:20 - Bιαιοπραγίες καταγέλλει πως έγιναν στα γραφεία της ΕΔΕΚ ο κ. Σιζόπουλος. Αποχώρησε από την διαδικασία της Ολομέλειας της Βουλής.

19:12 - Η Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών απάντησε στον κ. Νεοφύτου και εξέφρασε τη θέση πως, από τις 2 Ιανουαρίου, όποτε παραστεί ανάγκη θα συνεδριάζει η Επιτροπή Οικονομικών να αποδεσμεύει τα απαραίτητα κονδύλια.

19:11 - Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου σχολίασε δε, πως, να μην σταυρωθούν μέσω τροπολογιών κονδύλια που όπως είπε, θα αφήσουν τους πολίτες απλήρωτους.

19:08 - Λαμβάνοντας το λόγο ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου σημείωσε πως θα καταψηφίσει όλες τις τροπολογίες ο ΔΗΣΥ, εκτός από αυτή της σελίδας 13 που αφορά αφορά πιστώσεις που προορίζονται να καλύψουν τις δαπάνες διαφώτισης, προβολής των δράσεων και του έργου του Υπουργείου Εξωτερικών και εν γένει των συμφερόντων της Κύπρου, όπως και προώθησης των στόχων της επικοινωνιακής πολιτικής του Υπουργείου.

19:06 - Μετά την κατάθεση του προυπολογισμού του 2023 κατάθεσε η Κυβέρνηση 41 τροποποιήσεις, ενώ οι τροπολογίες που θα εξεταστούν αριθμούν τις 111.

19.00 - Κορυφώνεται την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 η πολιτική αντιπαράθεση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2023, καθώς από τις 15:00 είχαν τον λόγο οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων. Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η ψηφοφορία για τις τροπολογίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση