ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δουλειά από οπουδήποτε: Δέκα ξένες εταιρείες που προσλαμβάνουν

Money Review

Τρεις είναι οι κλάδοι οι οποίοι έχουν αφήσει στο παρελθόν τους τέσσερις τοίχους του γραφείου και προσφέρουν τις περισσότερες θέσεις για «εργασία από οπουδήποτε»: ο τομέας του marketing, της πληροφορικής και οι υπηρεσίες σύνταξης και κειμενογραφίας.

Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανάλυση από την FlexJobs, μία πλατφόρμα η οποία εξειδικεύεται στην αναζήτηση τηλεργασίας, οι δέκα εταιρείες που ανήρτησαν τις περισσότερες κενές θέσεις για «δουλειά από οπουδήποτε» μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου φέτος, είναι οι εξής:

1. Protocol Labs
Πρόκειται για ένα εργαστήριο ερευνών και ανάπτυξης με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο, το οποίο έχει αναλάβει μία ευρεία γκάμα πρότζεκτ, μεταξύ άλλων και την ανάπτυξη του κρυπτονομίσματος Filecoin.

2. Wikimedia Foundation
Πρόκειται για μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία αναλαμβάνει τη διαχείριση ιστοσελίδων όπως η Wikipedia.

3. Studysmarter
Είναι μία γερμανική εκπαιδευτική πλατφόρμα, η οποία σύμφωνα με την ιστοσελίδα της έχει τουλάχιστον 700 εργαζομένους σε περισσότερες από 40 χώρες.

4. Toptal
Πρόκειται για μία πλατφόρμα, η οποία φέρνει σε επαφή επιχειρήσεις με ελεύθερους επαγγελματίες που απασχολούνται σε μία σειρά βιομηχανιών, όπως στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, την τεχνολογία και την υγεία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, η εταιρεία απασχολεί τουλάχιστον 4.000 εργαζομένους που δουλεύουν εξ αποστάσεως σε περισσότερες από 100 χώρες.

5. Achieve Test Prep
Απευθύνεται σε άτομα πο αναζητούν διαπίστευση για πανεπιστήμιο μέσω βαθμολόγησης με εξετάσεις. Μεταξύ άλλων μπορεί να χρειάζεται κανείς να περάσει μία εξέταση, ώστε να πάρει όλες τις διδακτικές μονάδες για μάθημα ενός εξαμήνου.

6. ModSquad
Πρόκειται για μία πλατφόρμα εξυπηρέτησης πελατών με έδρα στις ΗΠΑ με πελάτες σε όλο τον κόσμο.

7. Polygon Technology
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, «το Polygon είναι μία αποκεντρωμένη πλατφόρμα Ethereum, η οποία επιτρέπει στους developers να χτίσουν dApps (αποκεντρωμένες εφαρμογές) που θα είναι φιλικές προς τον χρήστη και θα μπορούν να επεκταθούν περαιτέρω».

8. Superside
Πρόκειται για μία συνδρομητική υπηρεσία σχεδιασμού, η οποία προσφέρει «σχέδια στο κατάλληλο μέγεθος σε scale-ups και επιχειρηματικές ομάδες – από καθημερινές εργασίες παραγωγής μέχρι μεγάλες λύσεις στρατηγικού σχεδιασμού». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, όλοι οι εργαζόμενοι δουλεύουν εξ αποστάσεως.

9. Consensys
Είναι μία εταιρεία τεχνολογίας blockchain, η οποία δραστηριοποιείται σε έξι πρότζεκτ, συμπεριλαμβανομένου του Codefi, μίας «εφαρμογής blockchain για τον κλάδο του εμπορίου και της τεχνολογίας», και του Metamask, ενός πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων για το blockchain του Ethereum.

10. Airbnb
Τον Απρίλιο του 2022, ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb Μπράιαν Τσέσκι ανακοίνωσε ότι το εργατικό δυναμικό της εταιρείας μπορεί «να ζει και να εργάζεται από οπουδήποτε».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση