ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με τι εκβίαζε ο Jeffrey Epstein τον Bill Gates;

Η απειλή του Epstein προς τον Gates ήρθε με τη μορφή ενός email που έστειλε το 2017

Money Review

Ο καταδικασμένος για σεξουαλικά αδικήματα, Jeffrey Epstein, φάνηκε να απειλεί τον Bill Gates και προσπάθησε να τον εκβιάσει για την εξωσυζυγική του σχέση με μία Ρωσίδα παίκτρια μπριτζ, σύμφωνα την Wall Street Journal.

Πηγές που γνωρίζουν το θέμα ανέφεραν ότι αφού ο Epstein έμαθε για τη σχέση του συνιδρυτή της Microsoft με τη Ρωσίδα παίκτρια μπριτζ Mila Antonova, απείλησε τον Gates για να του δώσει χρήματα που είχε πληρώσει ο Epstein για να σπουδάσει πληροφορική η Antonova.

Η απειλή του Epstein προς τον Gates ήρθε με τη μορφή ενός email που έστειλε το 2017 αφού απέτυχε να πείσει τον Gates να συμμετάσχει σε ένα φιλανθρωπικό ταμείο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που προσπάθησε να δημιουργήσει, σύμφωνα με τις πηγές.

Το ιστορικό

Ο Gates γνώρισε την Antonova περίπου το 2010, όταν ήταν στη δεκαετία των 20, και πήγε να παίξει μπριτζ μαζί της. Σε ένα βίντεο στο YouTube από την ίδια χρονιά, η Antonova αφηγήθηκε ένα τουρνουά που έπαιξε με τον Gates, λέγοντας: «Δεν τον κέρδισα αλλά προσπάθησα να τον κλωτσήσω».

Σύμφωνα με έγγραφα που εξετάστηκαν, η Antonova ήθελε να δημιουργήσει μια επιχείρηση διαδικτυακών μαθημάτων και προσπαθούσε να εξασφαλίσει κεφάλαια. Μέσω του Boris Nikolic, στενού συμβούλου του Gates, η Antonova γνωρίστηκε με τον Epstein για να τη βοηθήσει να συγκεντρώσει κεφάλαια για την πρωτοβουλία της.

Η Antonova και ο Nikolic συνάντησαν τον Epstein στο αρχοντικό του τον Νοέμβριο του 2013 στη Νέα Υόρκη, όπου του παρουσίασε τις προτάσεις της για συγκέντρωση κεφαλαίων και αναζήτησε μισό εκατομμύριο δολάρια, αλλά ο Epstein τελικά δεν επένδυσε.

Ωστόσο, η Antonova έμενε σε ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη που της παρείχε ο Epstein. «Δεν αλληλεπιδρούσα μαζί του ή με κανέναν άλλο όσο ήμουν εκεί», είπε.

Ο Epstein κάποια στιγμή πλήρωσε στην Antonova τα δίδακτρα για να πάει σε σχολή πληροφορικής, χωρίς αντάλλαγμα. Όταν εκείνη τον ρώτησε γιατί το έκανε αυτό, εκείνος είπε πως ήθελε απλώς να την βοηθήσει ως πλούσιος.

Την περίοδο που η Antonova προσπαθούσε να δημιουργήσει το εγχείρημά της, ο Epstein προσπαθούσε επίσης να ιδρύσει το φιλανθρωπικό του ταμείο με την JP Morgan, το οποίο θα απαιτούσε από εξαιρετικά πλούσια άτομα να δώσουν τουλάχιστον 100 εκατ. δολάρια.

Το ταμείο υποτίθεται ότι ήταν ένας τρόπος για τον Epstein να ξαναχτίσει τη φήμη του, αφού δήλωσε ένοχος το 2008 για προσέλκυση και έκδοση ανηλίκου στην πορνεία.

Το ταμείο θα πετύχαινε, με την προϋπόθεση ότι ο Gates, θα συμμετείχε. «Ουσιαστικά, αυτό το [ταμείο] θα επιτρέψει στον Bill να έχει πρόσβαση σε άτομα υψηλότερης ποιότητας, επενδύσεις, κατανομή, διακυβέρνηση χωρίς να αναστατώσει ούτε τον γάμο του ούτε τις ευαισθησίες [sic] των σημερινών υπαλλήλων του ιδρύματος», έγραψε ο Epstein σε ένα email που έστειλε σε στελέχη της JP Morgan, τον Αύγουστο του 2011.

Δύο μήνες αργότερα, έστειλε ένα άλλο email στα στελέχη της JP Morgan αφού η εταιρεία ετοίμασε μια παρουσίαση για το έργο, γράφοντας, «η παρουσίαση δεν είναι προσαρμοσμένη στον [Bill]. Είναι το μόνο άτομο, το μόνο που μετράει».

Το 2017, ο Epstein έστειλε email στον Gates για την Antonova, αφού είχαν χωρίσει, που του ζητούσε να του δώσει τα χρήματα που είχε πληρώσει για να σπουδάσει.

«Ο τόνος του μηνύματος ήταν ότι ο Epstein γνώριζε για την υπόθεση και μπορούσε να την δημοσιοποιήσει», ανέφερε η Wall Street Journal.

Δύο χρόνια αργότερα, το 2019, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγόρησαν τον Epstein για σεξουαλική διακίνηση ανηλίκου και συνωμοσία για διάπραξη σεξουαλικής εμπορίας. Ο Epstein αρνήθηκε τις κατηγορίες και την καταβολή εγγύησης και φαίνεται πως αυτοκτόνησε μήνες αργότερα, ενώ ήταν υπό κράτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση