ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Noma: Το εστιατόριο που χρεώνει 670 ευρώ το άτομο δεν μπορεί να βγάλει κέρδος

Σύμφωνα με το Bloomberg, το εστιατόριο εμφάνισε 1,69 εκατ. κορώνες σε καθαρές ζημιές (περίπου 240.000 δολάρια), αφότου είχε καταγράψει ελάχιστα κέρδη το 2020

Money Review

Ζημιές εμφάνισε για το 2021, για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια, το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, το Noma της Κοπεγχάγης.

Παρότι χρεώνει περίπου 670 ευρώ το άτομο για ένα χορτοφαγικό μενού με κρασί, έχει τρία αστέρια Michelin, έχει κερδίσει πέντε φορές τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο και πήρε και κρατική στήριξη από τη Δανία λόγω της πανδημίας, δεν μπόρεσε να λειτουργήσει με κέρδος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το εστιατόριο εμφάνισε 1,69 εκατ. κορώνες σε καθαρές ζημιές (περίπου 240.000 δολάρια), αφότου είχε καταγράψει ελάχιστα κέρδη το 2020.

Το Noma έλαβε 10,9 εκατ. κορώνες σε κρατική ενίσχυση για τα lockdowns που επιβλήθηκαν στη Δανία λόγω του κορωνοϊού.

Η τελευταία φορά που το Noma ήταν ζημιογόνο ήταν το 2017, όταν ο σεφ Rene Redzepi το έκλεισε για περίπου ένα χρόνο, προκειμένου να το ανανεώσει.

Το εστιατόριο σχεδιάζει να κλείσει προσωρινά στην Κοπεγχάγη φέτος και να περιοδεύσει σε άλλες χώρες, πριν να επιστρέψει στη βάση του το 2023.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση