ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο επιχειρηματίας που θέλει να μπει σφήνα σε Έλον Μασκ και Τζεφ Μπέζος

Έχει ήδη ξεπεράσει τους ιδρυτές των Facebook, Google

Money Review

Έλον Μασκ και Τζεφ Μπέζος εδώ και αρκετούς μήνες φιγουράρουν -πότε ο ένας, πότε ο άλλος- στην κορυφή της άτυπης κούρσας για τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου.

Όσο όμως, οι δυο τους μονομαχούν, ο Changpeng Zhao ροκανίζει ολοένα και περισσότερο την απόσταση από την 1η θέση, ενώ έχει ήδη αφήσει πίσω τους δισεκατομμυριούχους του τεχνολογικού κλάδου.

O 44χρονος «CZ», όπως είναι αλλιώς γνωστός, είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Binance, το οποίο βρίσκεται ένα βήμα πριν εισέλθει στην πολλά υποσχόμενη και γεμάτη πλούτο αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η καθαρή περιουσία του Καναδού (με κινεζικές ρίζες) επιχειρηματία κυμαίνεται σε 96 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, το οποίο αποφάσισε για πρώτη φορά να υπολογίσει τα χρήματα του CZ.

Τα 96 δισ. δολάρια τον καθιστούν αυτόματα πλουσιότερο από τον Νο.1 δισεκατομμυριούχο της Ασίας, τον Mukesh Ambani, αλλά και τους ιδρυτές του Facebook και της Google.

Η περιουσία του Zhao, μάλιστα, θα μπορούσε να είναι έτι μεγαλύτερη, καθώς η εκτίμηση του Bloomberg δεν λαμβάνει υπόψη τις προσωπικές του επενδύσεις σε crypto, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin και του Binance Coin, το οποίο το 2021 εμφάνισε άνοδο 1.300%.

Η επιτυχία της Binance αντανακλά, κατά πολλούς, τον τεράστιο πλούτο που γεννάται μέσω των κρυπτονομισμάτων, κάτι το οποίο όμως αυξάνει ολοένα και περισσότερο την ανάγκη ευθυγράμμισης με τις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως.

Ήδη η εταιρεία του CZ βρίσκεται στο μάτι αρκετών εποπτικών αρχών τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, ενώ στην Κίνα έχει «εξοριστεί» μέχρι νεωτέρας.

Για πολλούς, επομένως, το μέλλον της Binance εξαρτάται από το αν και πότε θα μπορέσει να συμφιλιωθεί με τις ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο, προκειμένου να βρει έναν φιλόξενο τόπο για να εγκατασταθεί.

Μέχρι τότε βέβαια, όπως φαίνεται, θα συνεχίσει να παράγει …κέρδη. Μόνο πέρυσι, για παράδειγμα, τα ετήσια έσοδα έφθασαν τα 20 δισ. δολάρια, ένα ποσό τριπλάσιο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση