ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο επόμενος George Soros; Πώς ένας 20χρονος έβγαλε 110 εκατομμύρια

Στο διάστημα αυτό, η μετοχή της Bed Bath & Beyond υπερτριπλασίασε την αξία της

Money Review

Ο Jake Freeman, ένας 20χρονος φοιτητής μαθηματικών και οικονομικών στο University of Southern California έβγαλε κέρδος 110 εκατ. δολαρίων μέσα σε λίγες ημέρες, ποντάροντας στη μετοχή της Bed Bath & Beyond, καθώς η εταιρεία καταστημάτων με είδη σπιτιού έγινε η πιο πρόσφατη meme stock και είδε την αξία της να εκτινάσσεται.

Στις 21 Ιουλίου, ο Freeman, που είναι επικεφαλής της Freeman Capital Management, γνωστοποίησε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι έχει αγοράσει 5 εκατ. μετοχές της Bed Bath & Beyond ή το 6,2% της εταιρείας. Με άλλη ενημέρωσή του έκανε γνωστό ότι πούλησε το σύνολο των μετοχών του την Τρίτη.

Στο διάστημα αυτό, η μετοχή της Bed Bath & Beyond υπερτριπλασίασε την αξία της, καθώς από τα 6 δολάρια ξεπέρασε τα 20 δολάρια. Και αυτό γιατί επενδυτές συνέρρευσαν στη μετοχή, ελπίζοντας ότι η τιμή της θα αυξηθεί, όπως συνέβη με τις άλλες meme stocks, όπως οι GameStop, AMC και άλλες.

Ο Freeman ξόδεψε 25 εκατ. δολάρια για το ποσοστό του (λιγότερα από 5,5 δολάρια ανά μετοχή) και το πούλησε αντί τουλάχιστον 130 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το Business Insider.

«Σίγουρα δεν περίμενα τόσο απότομο ράλι», είπε ο Freeman στους Financial Times. «Πίστευα ότι θα ήταν ένα trade των έξι μηνών», πρόσθεσε, δηλώνοντας σοκαρισμένος που η μετοχή ανέβηκε τόσο γρήγορα.

Το timing του ήταν άριστο, καθώς την Τετάρτη, η μετοχή της Bed Bath & Beyond βρέθηκε να υποχωρεί έως κα 19%, αφότου ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας και πρόεδρος της GameStop, Ryan Cohen, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να πουλήσει το σύνολο του ποσοστού του, που ανέρχεται στο 12%.

Ο Freeman «μυήθηκε» στον κόσμο των επενδύσεων από τον θείο του, δρ Scott Freeman, ένα πρώην στέλεχος φαρμακευτικής. Οι δυο τους επενδύουν μαζί εδώ και χρόνια, όπως είπε ο 20χρονος. Έχουν επίσης ένα ποσοστό στην Mind Medicine, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας.

Στα 16 του συνυπέγραψε μία ανάλυση γύρω από τους κινδύνους του hedging των ομολόγων με τα CDS μαζί με τον Vivek Kapoor, πρώην στέλεχος της Credit Suisse και νυν επικεφαλής της εταιρείας hedge fund Volaris Capital Management. Παράλληλα, έχει δουλέψει ως μαθητευόμενος στην Volaris.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Freeman, συγκέντρωσε τα χρήματα για το trade στην Bed Bath & Beyond από φίλους και συγγενείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση