ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πωλείται: Κάστρο, παλάτι και ένα χωριό -μαζί με τα φαντάσματά του- σε τιμή ευκαιρίας

Τα βλέμματα των εκατομμυριούχων έχει τραβήξει αυτό το «ιδιαίτερο» πωλητήριο σε χωριό της Ιταλίας

Money Review

Τα βλέμματα των εκατομμυριούχων έχει τραβήξει αυτό το «ιδιαίτερο» πωλητήριο σε χωριό της Ιταλίας.

Συγκεκριμένα ένα μεσαιωνικό κάστρο μέσα στο οποίο βρίσκεται ένα ολόκληρο χωριουδάκι, ονόματι Serravalle, διατίθεται προς πώληση έναντι 1,9 εκατ. ευρώ.

Το κάστρο βρίσκεται ανάμεσα σε καταπράσινους λόφους, ενώ στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και η οχύρωση του κάστρου που παραμένει εκεί από τα αρχαία χρόνια.

Μέσα στο κάστρο βρίσκεται (κι αυτό προς πώληση) ένα αρχοντικό παλάτι τριών επιπέδων του 18ου αιώνα, το Palazzo Boccadiferro, όπου ζουν περιστασιακά οι σημερινοί ιδιοκτήτες, καθώς κι ένα κυνηγετικό καταφύγιο, ένα τετραώροφο παρατηρητήριο, κι ένα καταπράσινο πάρκο 14.000 τετραγωνικών μέτρων.

Προς το παρόν, το καλοδιατηρημένο κτήμα ενοικιάζεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις και για συνέδρια, αλλά οι σημερινοί ιδιοκτήτες, οι οποίοι επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, δεν μπορούν να το συντηρήσουν.

Οι ιδιοκτήτες ζουν στο κάστρο το καλοκαίρι σύμφωνα με το CNN, ενώ το παλάτι διαθέτει θέρμανση, κουζίνα, βοηθητικές εγκαταστάσεις, τζάκια καθώς και πολλά υπνοδωμάτια και μπάνια.

Μέσα στο παλάτι επίσης υπάρχουν έπιπλα αναγεννησιακού στιλ, συμπεριλαμβανομένων και πινάκων ζωγραφικής.

Μάλιστα το CNN αναφέρει πως το συγκεκριμένο κάστρο διατηρεί ακόμη τα μυστικά υπόγεια περάσματα που συνήθιζαν να κατασκευάζονται από τους στρατιώτες τους προηγούμενους αιώνες.

Ειδικότερα ένα μυστικό υπόγειο πέρασμα συνδέει τον πύργο με το παλάτι και χρησιμοποιούνταν από φρουρούς που διέφευγαν από εχθρικές επιθέσεις.

Φυσικά γύρω από το κάστρο δεν θα μπορούσαν να μην υπάρχουν ιστορίες για φαντάσματα που στοιχειώνουν το χωριό.

Σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις, το κάστρο και το παλάτι είναι στοιχειωμένα από φαντάσματα γυναικών και συγκεκριμένα των συζύγων του άρχοντα του Boccadiferro, ο οποίος λέγεται πως τις σκότωσε.

Τα βασανισμένα τους πνεύματα λέγεται ότι περιφέρονται στους διαδρόμους και τις αίθουσες τη νύχτα αναζητώντας εκδίκηση.

Σαφώς οι ιδιοκτήτες απορρίπτουν όλες αυτές τις ιστορίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση