ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπάρχουν ακόμη επιλογές: Πού πήγαν φέτος διακοπές οι Ρώσοι;

Μετά την έναρξη του πολέμου, οι Ρώσοι τουρίστες μπορούν μόνο με μεγάλη δυσκολία να ταξιδέψουν σε προορισμούς της Δυτικής Ευρώπης

Money Review

Μετά την έναρξη του πολέμου, οι Ρώσοι τουρίστες μπορούν μόνο με μεγάλη δυσκολία να ταξιδέψουν σε προορισμούς της Δυτικής Ευρώπης.

Την περασμένη εβδομάδα η Ε.Ε. ανέστειλε τη συμφωνία με τη Μόσχα για τη διευκόλυνση έκδοσης βίζας, καθιστώντας δυσκολότερο και πιο ακριβό για τους Ρώσους να ταξιδεύουν στο μπλοκ. Επίσης, ο ευρωπαϊκός εναέριος χώρος «έκλεισε» για τις ρωσικές αερογραμμές, αυξάνοντας τα εμπόδια για τους ενδιαφερόμενους τουρίστες.

Ως αποτέλεσμα, οι Ρώσοι υποχρεώθηκαν να στραφούν σε άλλους προορισμούς αυτό το καλοκαίρι, ενώ παλαιότερα ανάμεσα στις 20 πιο δημοφιλείς επιλογές ήταν η Ιταλία, η Ισπανία, η Κύπρος, αλλά και η Ελλάδα.

«Η εισβολή της Ρωσίας την Ουκρανία έχει σίγουρα περιορίσει τις επιλογές διακοπών των πολιτών της, καθώς οι απευθείας πτήσεις σε πολλούς δημοφιλείς προορισμούς έχουν καταργηθεί. Είναι ακόμη εφικτό για τους Ρώσους να επισκεφθουν την Ευρώπη, αλλά τώρα οφείλουν να αλλάξουν αεροπλάνα σε μέρη όπως η Κωνσταντινούπολη ή το Ντουμπάι», σημειώνει ο Olivier Ponti της εταιρείας τουριστικών δεδομένων ForwardKeys.

Σύμφωνα με την ίδια εταιρεία, αρκετοί προορισμοί εκτός Ευρώπης είδαν αύξηση στις αφίξεις Ρώσων τον Ιούνιο:

1. Μαλδίβες (από 2% έως 20%)
2. Σεϋχέλλες (3% έως 7%)
3. Τουρκία (4% έως 8%)
4. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (1% έως 3%)

Οι προορισμοί αυτοί βέβαια ήταν δημοφιλείς και πριν τον πόλεμο. Σύμφωνα με σχετική έκθεση από το EIU, η Τουρκία αποτελούσε κορυφαίος προορισμός για τους Ρώσους το 2019, ενώ χαμηλότερα στη λίστα ήταν η κατεχόμενη από τους Ρώσους Αμπχαζία, τα ΗΑΕ και οι Μαλδίβες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση