ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άνοιξε στη Λεμεσό το “Ocean room” - Διαδραστικό δωμάτιο - «Σώστε τη Θάλασσα»

Θα ενημερώνει για τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η γαλάζια ανάπτυξη

Του Ανδρέα Καραμήτα

Ένας εντυπωσιακός χώρος διάδρασης και εμπειρίας με θέμα τις προσκλήσεις και τα προβλήματα που  αντιμετωπίζει η θάλασσα σήμερα. Το OCEAN ROOM αποτελεί μία δραστηριότητα στο πλαίσιο του Κέντρου Καινοτομίας Γαλάζιας Οικονομίας του Δήμου Λεμεσού.Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λεμεσού και η Υφυπουργός Ναυτιλίας οι οποίοι εξήραν τον σκοπό και τον στόχο δημιουργίας του θαλάσσιου δωματίου. Το εγχείρημα απευθύνεται κυρίως στη νεολαία και στα παιδιά  και την ενίσχυση της θαλάσσιας και ναυτιλιακής κουλτούρας.

Κατά την ομιλία της η Υφυπουργός ανέφερε: «Το "Ocean Room" στέκεται ως φάρος εκπαίδευσης, με στόχο να μεταδώσει γνώσεις, να εμπνεύσει δράση και να καλλιεργήσει το αίσθημα της διαχείρισης στους νέους μας. Αυτός ο διαδραστικός χώρος, έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσει τα νεαρά μυαλά σχετικά με τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι θάλασσές μας. Μέσα από πέντε θεματικούς σταθμούς που καλύπτουν σημαντικά θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η πλαστική ρύπανση, τα απειλούμενα είδη, η βιώσιμη αλιεία και η σχέση της Λεμεσού με τη θάλασσα, οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι ανακάλυψης και επίλυσης προβλημάτων».

Από την δική του μεριά ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαίδης σημείωσε «ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό κέντρο αφιερωμένο στα παιδιά μας».

Η εν λόγω  δράση έγινε με την ευγενική χορηγία της Royal Caribbean International η οποία και ανέλαβε την κατασκευή του διαδραστικού δωματίου ως έμπρακτη βοήθεια στις προσπάθειες όλων των φορέων για την ανάπτυξη της γαλάζιας οικονομίας και του θαλάσσιου εγγραμματισμού. 

ΣΧΟΛΙΑ

Που βρίσκεται δεν γράψεται, ούτε ώρες και μέρες λειτουργείας..........

Θαλασσινός
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Καραμήτα

Ναυτιλία: Τελευταία Ενημέρωση