ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υλοποιήθηκε η πρώτη εκπαιδευτική ημερίδα για την Ναυτιλία

Περίπου 100 παιδιά ενημερώθηκαν πως μπορούν να στελεχώσουν ναυτιλιακή εταιρεία

Του Ανδρέα Καραμήτα

Με στόχο την ενίσχυση της ναυτοσύνης και της ορατότητας της βιομηχανίας ανάμεσα σε νέες και νέους που επιλέγουν επαγγελματικό κλάδο διοργανώθηκε εκπαιδευτική ημερίδα υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, την Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών και το Υπουργείο Παιδείας.

Η Safe Bulkers Inc. συμμετείχε στην εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Γνωρίζω τον κόσμο της Ναυτιλίας», η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, στο κτήριο του Κέντρου Ναυτικής Εκπαίδευσης της BSM στη Λεμεσό υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Ναυτιλίας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο των νέων δράσεων του για προώθηση της ναυτικής και ναυτιλιακής εκπαίδευσης.

Ο Νίκος Κρατημένος (Γενικός Διευθυντής της Safe Bulkers Management Ltd.) ο οποίος εκπροσώπησε την Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών, μαζί με την Κατερίνα Μιχαήλ (Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΚΕΠ) παρουσίασε την Θεματική ”Στελέχωση Ναυτιλιακής εταιρείας“. Κύριος στόχος αυτής της παρουσίασης ήταν να αναδειχθεί η πολυσυλλεκτικότητα και ο πολυδιάστατος χαρακτήρας του τομέα της Ναυτιλίας. Στο πλαίσιο της παρουσίασης συζητήθηκε η οργανωτική δομή μιας Ναυτιλιακής εταιρείας και η διάρθρωση των διάφορων τμημάτων όπου θα μπορούν να απασχοληθούν σήμερα οι νέοι μας ως εξειδικευμένοι υπάλληλοι γραφείων σ’ ένα κλάδο που προσφέρει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και εξαιρετική προοπτική καριέρας.

Στόχος της Ημερίδας, όπου συμμετείχαν 100 παιδιά της Α’ και Β’ Λυκείου και Τεχνικών Σχολών των Επαρχιών Λεμεσού και Πάφου, ήταν η προώθηση της γνωριμίας των μαθητών/μαθητριών με τον κόσμο της θάλασσας και των επαγγελμάτων της Ναυτιλίας. Η Ημερίδα περιλάμβανε συνολικά 5 θεματικές ενότητες με βιωματικά εργαστήρια. Στο θεωρητικό μέρος παρουσιάστηκαν τα Ναυτιλιακά επαγγέλματα και ακολούθησε συζήτηση, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές/μαθήτριες να υποβάλουν τα ερωτήματά τους. Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή εργαστηρίων προσομοίωσης, με στόχο την βαθύτερη κατανόηση της εργοδότησης σε Ναυτιλιακά επαγγέλματα, όπου οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν την εμπειρία της εργασίας στα πλοία και στη θάλασσα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Καραμήτα

Ναυτιλία: Τελευταία Ενημέρωση