ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έρχεται κρίσιμο φθινόπωρο για τον Ακάμα

Τον Σεπτέμβριο στο Υπουργικό Συμβούλιο το πλάνο για το εθνικό δασικό πάρκο, Οκτώβριο οι εξελίξεις για το τοπικό σχέδιο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μέχρι τέλος του 2022 θα είναι έτοιμο το εθνικό δασικό πάρκο του Ακάμα. Αυτό τουλάχιστον είναι το χρονοδιάγραμμα το οποίο έχει θέσει το Υπουργείο Γεωργίας. Μέχρι στιγμής έγιναν όλες οι διαβουλεύσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς και έχουν καταλήξει και στις λεπτομέρειες, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε ολοκληρωμένη μορφή ενώπιον Υπουργικού Συμβουλίου, τον Σεπτέμβριο.

Εφόσον εγκριθεί, τότε θα γίνει η επίσημη τελική παρουσίασή του. Οι εξελίξεις για το εθνικό δασικό πάρκο θα προηγηθούν της απόφασης της Περιβαλλοντικής Αρχής για το τοπικό σχέδιο Ακάμα, η οποία αναμένεται εκτός απρόοπτου, τον Οκτώβριο. Θεωρείται πάντως κομβικής σημασίας για τις κοινότητες του Ακάμα καθώς στη βάση του σχεδίου θα γίνει η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Αν προχωρήσουν αυτά τα δύο σημαίνει ότι κλείνει σύντομα το κεφάλαιο Ακάμας, το οποίο συζητείτο για δεκαετίες και επιτέλους θα βρεθούν λύσεις που να ικανοποιούν τόσο τις τοπικές κοινότητες όσο και την περιβαλλοντική διάσταση», σχολιάζει ο υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής.

Διαβάστε τo ρεπορτάζ της Μαρίας Ηρακλέους στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση