ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κίνα: Κλιμάκωση των τριβών με την ΕΕ θα συνιστούσε εμπορικό πόλεμο

Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε δασμούς έως και 38,1% στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα, παρά τη διαμαρτυρία του Πεκίνου

ΠΗΓΗ: Reuters

Ευθύνες στην ΕΕ για κλιμάκωση της κρίσης όσον αφορά τους δασμούς στα προϊόντα εξαγωγών της επιρρίπτει η Κίνα. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου δήλωσε ότι εάν συνεχιστούν οι τριβές, θα μπορούσε να προκληθεί εμπορικός πόλεμος.

«Η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στην πλευρά της ΕΕ», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η Κίνα ελπίζει ότι η ΕΕ θα τη συναντήσει «στη μέση», θα χειριστεί τις διαφορές μέσω διαλόγου και θα αποφύγει την κλιμάκωση των εμπορικών τριβών ή δεν θα επιτρέψει να ξεφύγουν από τον έλεγχο.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε δασμούς έως και 38,1% στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα, παρά τη διαμαρτυρία του Πεκίνου, βυθίζοντας τις εμπορικές σχέσεις σε νέο χαμηλό επίπεδο και διακινδυνεύοντας την επιβολή τιμωρητικών μέτρων από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου δημοσιεύθηκε περίπου μία ώρα πριν από την άφιξη του Γερμανού υπουργού Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ στο Πεκίνο, όπου αναμένεται να εξηγήσει στους Κινέζους αξιωματούχους σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση των δασμών, ενώ παράλληλα θα επιχειρήσει να διασκεδάσει τον κίνδυνο αντιποίνων από την Κίνα που θα μπορούσαν να βλάψουν τις γερμανικές επιχειρήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση